Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Na brněnských fakultách probíhají přijímací zkoušky

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Na brněnských fakultách probíhají přijímací zkoušky

Počet shlédnutí: 2165

28.4.2017 • V uplynulých dvou týdnech na Fakultě vojenských technologií a Fakultě vojenského leadershipu proběhla hlavní část přijímacích zkoušek pro příští akademický rok. Jejich jádrem byly přijímací zkoušky do vojenských magisterských studijních oborů.

 „Běž, makej! Poslední kolo, to zvládneš!" Nedávno zrekonstruovaným atletickým stadionem v Kasárnách Jana Babáka zaznívají povzbuzující pokřiky, určené pro mladíky a dívky kroužící po třísetmetrovém okruhu. Jako maják na mořském břehu je navigují kužely, které ukazují, kam až během dvanáctiminutového intervalu musí po oběhnutí stanoveného počtu kol doběhnout, aby splnili stanovený limit a získali alespoň jeden bod. Druhou částí fyzického ověření tělesné zdatnosti je provádění cviku leh/sed, jichž musí pro získání alespoň jednoho bodu provést během minuty muži nejméně 35 a dívky 33.

Účastníci středeční zkoušky fyzických schopností pak měli možnost nahlédnout do budoucí náplně svého případného vojenského studia. Spolu s nimi totiž po oválu v rámci zdravotnické přípravy kroužilo i družstvo, jehož členové na nosítkách přepravovali svého zraněného kolegu. 

Fyzickému testu předcházely vždy dopoledne písemné zkoušky. Znalosti a dovednosti uchazečů postupně prověřoval test studijních předpokladů a test z anglického jazyka. K přijímací zkoušce na FVT se dostavilo celkem 209 zájemců o studium, z nichž stanovené podmínky splnilo 192 potenciálních budoucích studentů. Na FVL se během prvních čtyř dnů zkoušek dostavili celkem 402 uchazeči, jejichž výsledky jsou nyní hodnoceny.

Současně na brněnských fakultách probíhají přijímací zkoušky do dalších studijních programů vojenského i civilního studia. Hradecká Fakulta vojenského zdravotnictví pak zve uchazeče o vojenské magisterské programy na dva červnové termíny. Dne 10. června proběhnou zkoušky pro obor Vojenská farmacie a 21. června pak pro obory Vojenské všeobecné lékařství a Vojenské zubní lékařství.

Úspěšní uchazeči o vojenské studium na všech třech fakultách Univerzity obrany se na začátku srpna sejdou v zařízeních VeV-VA ve Vyškově, kde podstoupí základní přípravu jako nezbytný předpoklad pro výkon povolání profesionálního vojáka.



Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa