Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Cena rektora za vědeckou práci v roce 2016 udělena

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Cena rektora za vědeckou práci v roce 2016 udělena

Počet shlédnutí: 988

27.4.2017 • Zasedání Vědecké rady Univerzity obrany, které proběhlo dne 26. dubna, mělo na programu slavnostní bod udělení Ceny rektora za vědeckou práci v roce 2016. Toto prestižní ocenění získal akademický pracovník Katedry strojírenství Fakulty vojenských technologií profesor Ing. Jaromír Kadlec, CSc.

Profesor Jaromír Kadlec získal ocenění za významný podíl na vybudování komplexu laboratoří Katedry strojírenství dokončených v roce 2016, za loňské i dlouholeté zásluhy v oblasti vědecké práce na Univerzitě obrany, zejména za odborně velmi hodnotnou publikační činnost v oboru Materiálové inženýrství. 

V roce 2012 začal profesor Kadlec aktivně spolupracovat při organizaci přípravy a realizace rekonstrukce nového pracoviště Katedry strojírenství v kasárnách Šumavská. Stal se autorem návrhu projektu jedné z nových laboratoří katedry, a zasloužil se tak o vznik nové „Analytické laboratoře". Laboratoř je vybavená nejmodernějšími přístroji v oboru výzkumu chemického složení kovových materiálů. Vysoká úroveň technického vybavení i pracovního prostředí laboratoří Katedry strojírenství v kasárnách Šumavská je srovnatelná s úrovní předních českých i evropských univerzit. 

Udělení Ceny rektora je oceněním výjimečných výsledků loňské i celoživotní práce profesora Jaromíra Kadlece, která má velký význam a přínos v oblastech vědecké práce, pedagogické činnosti i organizace činnosti a práce studentů, pedagogů i vědeckých pracovníků na Univerzitě obrany i mimo ni. Při předávání ceny poděkoval rektor-velitel UO brigádní generál Bohuslav Přikryl profesoru Kadlecovi za výsledky vědecké práce a za celkové pracovní výsledky ve prospěch Univerzity obrany.

 
Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa