Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Mezinárodní den zdraví v Hradci Králové

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Mezinárodní den zdraví v Hradci Králové

Počet shlédnutí: 1227

12.4.2017 • Studenti Fakulty vojenského zdravotnictví (vojenští medici, zubaři, farmaceuti a zdravotničtí záchranáři) sbírají během svého studia v Hradci Králové znalosti a zkušenosti medicínského i vojenského charakteru. Získané know-how aktivně využívají už během svého studia při účasti na řadě vzdělávacích i sportovních akcí Univerzity obrany. Aktivity různého charakteru realizují studenti i v rámci spolku Unie studentů a přátel Fakulty vojenského zdravotnictví (USP FVZ), který se organizačně podílí na většině marketingových akcí a je pevným partnerem naší fakulty. Ve čtvrtek 6. dubna 2017 se USP FVZ zúčastnila vzdělávací akce "Mezinárodní den zdraví", která se v Hradci Králové konala pod záštitou spolku sdružující studenty medicíny IFMSA.

V rámci této akce se vydali studenti FVZ UO seznámit veřejnost s metodami a zdravotnickým materiálem používaným Armádou České republiky. Součástí prezentace a ukázek tak bylo například maskování tržných a sečných ran nebo ukázky neodkladné první pomoci. Návštěvníci mohli vidět, že vojenská první pomoc nepatří jen na bojiště, ale své místo má i v civilním sektoru, kde se může leckdy opravdu hodit. 

Interaktivní zábava bavila nejen veřejnost, ale i nás studenty. Někteří účastníci byli občas téměř „donuceni" opakovat správný postup aplikace škrtidla či fixace zlomeniny pánve tak dlouho, dokud nebyl proveden správně. Věříme, že akce přispěla k všeobecné osvětě a děkujeme všem, kteří se nebáli správné postupy si vyzkoušet. Určitě to jednoho dne oni nebo jejich blízcí ocení.



Autor: Bronislav Kolář, foto: Tereza Kolářová

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa