Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Jednání o institucionální akreditaci s představiteli NAÚ

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Jednání o institucionální akreditaci s představiteli NAÚ

Počet shlédnutí: 931

​11.4.2017 • V pondělí 10. dubna 2017 navštívili Univerzitu obrany předseda Rady Národního akreditačního úřadu prof. Stanislav Labík a druhý místopředseda rady JUDr. Ivan Barančík. Za účasti dalšího člena Rady NAÚ za oblast bezpečnostních oborů prof. Zdeňka Vintra poté proběhlo jednání delegace Rady NAÚ s rektorem-velitelem UO a dalšími představiteli managementu univerzity a vedoucími součástí k problematice konkrétních přístupů ve vztahu k institucionální akreditaci.

V úvodu jednání seznámil rektor-velitel UO brigádní generál prof. Bohuslav Přikryl členy delegace Rady NAÚ se zaměřením vzdělávací a vědeckovýzkumné činnosti na Univerzitě obrany a se specifikami postavení UO jako státní vojenské vysoké školy. V průběhu diskuse byly poté posuzovány praktické otázky přístupů k hlavním aspektům institucionální akreditace. V této souvislosti rektor-velitel zdůraznil, že klíčové pro rozhodnutí vedení UO, zda se ucházet o institucionální akreditaci, nebo zvolit v prvním období cestu akreditace studijních programů, budou dva indikátory: 1. závěry z pracovního jednání k dalšímu rozvoji UO, které proběhne 27. 4. 2017 a 2. harmonizace stanovisek k přístupům k institucionální akreditaci mezi Ministerstvem obrany, jako zřizovatelem UO na jedné straně, a managementem UO na straně druhé.

Profesor Stanislav Labík ubezpečil vedení UO a jednotlivých součástí o tom, že Rada NAÚ je připravena se zainteresovanými funkcionáři naší školy průběžně společně řešit problémy, které se v procesu hledání přístupů k institucionální akreditaci vyskytnou. „Naším společným zájmem je hájit kvalitu vysokých škol v České republice,“ zdůraznil předseda Rady NAÚ.


 
Autor: Miloš Dyčka, foto: Viktor Sliva 

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa