Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Bulharští studenti znovu na Katedře letectva a letecké techniky

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Bulharští studenti znovu na Katedře letectva a letecké techniky

Počet shlédnutí: 1387

3.4.2017 • ERASMUS+ program, který je zabezpečován Fakultou vojenských technologií pro letecké odbornosti zejména prostřednictvím Katedry letectva a letecké techniky, pokračoval dvouměsíční stáží studentů Letecké fakulty vojenské univerzity "Vasil Levski" z Dolní Mitropolie.

V průběhu února a března 2017 se studenti odbornosti pilot a Řídící letového provozu věnovali především oblasti bezpečnosti a ochrany letového provozu. V rámci  „Security a Safety" byli seznámeni s a samostatně řešili některé aspekty jak v národním měřítku, tak především v mezinárodním leteckém prostředí ICAO; Eurocontrolu a NATO.

Při návštěvách u 22. základny vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou a Vojenské akademie Vyškov (hala vzdušných sil), měli možnost propojit teoretické vědomosti s reálným naplňováním bezpečnostních postupů v praxi.

Bulharští kadeti měli možnost poznávat i krásy naší země. Vedle návštěvy Prahy a památek Brna, (nejvíce obdivovaný Špilberk), ochutnávky především zlatavého moku, poznávali i architekturu jižních Čech (zámek Jindřichův Hradec). Co však bylo největším benefitem stáže vedle prohloubení teoretických znalostí pro oblast bezpečnosti v letectví, bylo rozšíření vzájemných přátelských vztahů se studenty Katedry letectva a letecké techniky FVT, kteří se programu Erasmus+ účastnili v minulém roce na bulharské univerzitě „Vasil Levski".

Náš pobyt na katedře nám otevřel formování vědomostí z letecké problematiky. Získali jsme rovněž náhled na vzdělávání českého vojenského leteckého personálu nejen po stránce vysokoškolské, ale především pro jednotlivé odbornosti vzdušných sil. Našli jsme zde přátele, se kterými se určitě nevidíme naposledy" uvedli Milen Georgiev a Vassil Borissov při závěrečném hodnocení svého ERASMUS + pobytu.

               

Autor:  Miloslav Bauer

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa