Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Uchazeči o vojenské studium se připravovali na přijímačky

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Uchazeči o vojenské studium se připravovali na přijímačky

Počet shlédnutí: 1768

3.4.2017 • Příležitost zúčastnit se víkendových přípravných kurzů k přijímacím zkouškám na Univerzitu obrany využilo celkem 240 středoškoláků. Přitom čtyři kurzy proběhly v Brně a pátý se o tomto víkendu konal v Praze. Přípravné kurzy, které výrazně zvyšují šance uchazečů na přijetí ke studiu, byly určeny pro zájemce o vojenské studium v souvislých pětiletých magisterských studijních programech na Fakultě vojenského leadershipu a Fakultě vojenských technologií. 

Přípravné kurzy umožnily uchazečům vytvořit si představu, co se od nich bude u přijímacích zkoušek vyžadovat, a vyzkoušet si, jak by v dané chvíli u přijímacích zkoušek uspěli. Středoškoláci se podrobně seznámili s testy studijních předpokladů, testy z anglického jazyka a fyzické zdatnosti. Po absolvování zkušebních testů uchazeči vyučující provedli vyhodnocení, rozbor chyb a ukázky správných řešení.

V rámci přípravy na zkoušku z anglického jazyka středoškoláci mimo jiné absolvovali poslech a čtení, které budou tvořit zkušební test. Samozřejmě nechybělo individuální doporučení k samostudiu od učitelů z Centra jazykového vzdělávání. U sportovní přípravy bylo náplní kurzů praktické prověření a zdokonalení pohybových dovedností a schopností uchazečů pod vedením učitelů Centra tělesné výchovy a sportu. Účastníci kurzů si prakticky vyzkoušeli splnění disciplín podle bodovacího systému pro přijímací řízení. Získali také návod k sestavení individuálních tréninkových plánů. 

„Myslím si, že přijímačky se dají zvládnout. Při zkouškách nanečisto jsem dopadl dobře. Budu se ale snažit za tři týdny u ostrých přijímaček dosáhnout ještě lepších výsledků," uvedl Jakub Bartoš z Chomutova hlásící se na Fakultu vojenských technologií, účastník přípravného kurzu v Praze. 

Přípravné kurzy byly pro uchazeče o studium na Univerzitě obrany zdarma a jejich účastníci získali jedinečnou možnost adekvátně se na přijímací zkoušky připravit.

 

Autor: Pavel Pazdera

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa