Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studenti chemické průmyslovky se zajímali o studium vojenské chemie

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Studenti chemické průmyslovky se zajímali o studium vojenské chemie

Počet shlédnutí: 1387

24.3.2017 • Ve středu 22. března proběhla na Střední průmyslové škole chemické v Brně beseda se studenty 3. ročníku týkající se možností vysokoškolského studia na Univerzitě obrany. Besedy se zúčastnilo 119 žáků studijních oborů Aplikovaná chemie se zaměřením na analytickou chemii, farmaceutické substance a ochranu životního prostředí, Analýza potravin a Přírodovědné lyceum. 

Studenti chemické průmyslovky byli zástupci Ústavu ochrany proti zbraním hromadného ničení UO, podplukovnicí Dr. Ing. Alenou Tokárovou a kapitánem Ing. Radimem Zahradníčkem, nejprve seznámeni s posláním Armády ČR, jejími hlavními úkoly a vybranými útvary. Poté se prezentující soustředili na představení studia na Univerzitě obrany, poslání a možnosti Ústavu OPZHN. Studenti získali nejdůležitější informace o vojenském prezenčním magisterském studiu na Fakultě vojenského leadershipu UO ve studijním modulu „Velitel chemických jednotek". Přítomní studenti si tak se zájmem vyslechli informace o studiu vojenské chemie na Univerzitě obrany. 

Po provedené prezentaci byla vedena diskuze, ve které se studenti živě zajímali o podmínky přijímacího řízení na Univerzitu obrany, obsahovou náplň a hodinovou dotaci jednotlivých předmětů, začleněných do bloků oborových předmětů. Projevili také zájem o uplatnění absolventa studijního modulu v AČR a civilní sféře. Bližší informace o studiu, týkající se prezentovaného studijního modulu, byly předány výchovné poradkyni pro kariérové poradenství Ing. Marcele Hallové k dalšímu využití případnými vážnými zájemci o studium na Univerzitě obrany.



Autor: ÚOPZHN

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa