Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Přednášky lektorů z GŠ AČR u kariérového kurzu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Přednášky lektorů z GŠ AČR u kariérového kurzu

Počet shlédnutí: 1027

24.3.20107 • Celý tento týden probíhalo studijní soustředění bezmála 110 účastníků Kurzu pro vyšší důstojníky, které organizovalo oddělení vojenské strategie a doktrín Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií na půdě Univerzity obrany. Studijní soustředění kombinované formy studia tohoto kariérového kurzu se uskutečnilo v rámci předmětu Vojenské umění, blok Taktika. V průběhu pěti dnů vystoupila celá řada erudovaných lektorů, příslušníků Generálního štábu Armády České republiky.

Ve svých prezentacích a navazující diskuzi představili problematiku přípravy a vedení obrany a útoku brigádním úkolovým uskupením, použití sil a prostředků zpravodajského zabezpečení, průzkumu a elektronického boje, vojenské geografické a hydrometeorologické služby, dělostřelectva, ženijního a chemického vojska, komunikačních a informačních systémů, logistické podpory, zdravotnické služby, vojenské policie a další. 

Dále byla účastníkům dvou skupin kombinovaného studia objasněna přeprava vojsk, proces přijetí, soustředění a dalšího pohybu, zásady procesu podpory hostitelským státem a v neposlední řadě i taktika povstaleckého a protipovstaleckého boje.

Odvedené přednášky byly přínosné pro účastníky kurzu a také lektory z Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií, které organizaci a průběh kariérových kurzů vyšších důstojníků garantuje.



Autor: Petr Marek, foto: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa