Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Dvojitý zásah

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Dvojitý zásah

Počet shlédnutí: 386

​30.1.2017 • Když se rotmistr Jakub Mareš loni na jaře rozhodl vyslechnout výzvu vedení UO a zapojit se do tehdy vyhlášené soutěže studentských videosouborů na téma „Studium na Univerzitě obrany", netušil, že mu jeho dílo přinese hned dvojí úspěch. Nejprve na začátku prosince obdržel peněžitou odměnu za nejlepší videosoubor ve výši dvacet tisíc korun, nyní mu rektor-velitel UO brigádní generál Bohuslav Přikryl předal pamětní list a stejně vysokou částku za nejvyšší počet zhlédnutí tohoto souboru.

Slavnostní předání ceny se uskutečnilo v pondělí 30. ledna na úvod zasedání kolegia rektora. „Chtěl bych poděkovat rotmistru Marešovi nejen za to, že se zúčastnil, ale i za to, že vytvořil videoklip, který zaujal dnešní mladou generaci, ke které není snadné se přiblížit, a ještě těžší je jí rozumět," uvedl rektor-velitel před předáním ceny. Kancléř Miloš Dyčka poté doplnit, že k rozhodnému datu o půlnoci z 15. na 16. prosince loňského roku zaznamenal vítězný soubor celkem 8752 prokliků. 

„Určité zkušenosti se střihem videa už mám a domníval jsem se, že bych nějakým způsobem mohl do soutěže přispět," popisuje rotmistr Mareš, shodou okolností i autor oficiálních videí z průběhu letošního závodu Winter Survival,  proč se na základě nalezení informace o soutěži na oficiálním univerzitním webu rozhodl na rozdíl od mnoha svých studentských kolegů videospot vytvořit. Způli přitom využil materiál, který pořídil během předchozích let studia a druhou polovinu záběru natočil záměrně za tímto účelem.

„Díky Univerzitě obrany jsem zažil, co bych na jiné škole neměl šanci zažít, ať už se jedná například o letní a zimní přežití, či létání," shrnuje student letecké specializace svou osobní zkušenost, kterou vyjádřil ve spotu s přiléhavým názvem „UNOB Experience". A jak budoucí pilot naloží se dvěma peněžitými cenami v nemalé výši? Ta první již zčásti padla na opravu automobilu a ta druhá umožní v létě poznat krásy islandské přírody.



Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa