Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Desátý Gaudeamus Praha s Univerzitou obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Desátý Gaudeamus Praha s Univerzitou obrany

Počet shlédnutí: 1203

27.1.2017 • Ve dnech 25. a 26. ledna 2017 se Univerzita obrany zúčastnila na výstavišti PVA EXPO Praha Letňany již desátého ročníku evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Praha 2017. Cílem veletrhu bylo především poskytnout co nejvíce informací o vysokoškolském vzdělávání absolventům středních škol.

Zástupci Univerzity obrany po oba dny prezentovali v univerzitním stánku nabídku vojenských i civilních studijních oborů jednotlivých fakult a poskytovali informace týkající se přijímacího řízení na akademický rok 2017/2018. Zájemci o vysokoškolské studium na jediné vojenské vysoké škole se tak mohli seznámit s průběhem studia, zabezpečením studentů a následným uplatněním absolventů v praxi. Zájem uchazečů byl značný a zástupci univerzity bez přestání odpovídali na jednu otázku za druhou. Součástí prezentace byly i dvě přednášky v kongresovém sále. 

Po celou dobu konání veletrhu byli ve stánku Univerzity obrany přítomni i profesní poradci Rekrutačního střediska Čechy, kteří zde zájemcům o vojenské studium a profesionální službu v Armádě ČR přiblížili administrativní proces nutný k povolání uchazeče do služebního poměru vojáka z povolání. Středoškoláci, kteří již byli rozhodnuti pro vojenské studium na Univerzitě obrany, si mohli ihned na místě podat přihlášku a s příslušníkem Rekrutačního střediska tak zahájit úkony nutné k povolání do služebního poměru. Této možnosti využili dvě desítky uchazečů o vojenské studium také.

Další možnost seznámit se s nabídkou studia Fakulty vojenského leadershipu a Fakulty vojenských technologií budou mít uchazeči o studium v rámci Dne otevřených dveří, který se uskuteční dne 9. února 2017 v brněnských kasárnách na ulici Šumavská.


Autor: Vladimír Šidla

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa