Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Vyřazení nejlepšího Kurzu vyšších důstojníků za poslední období

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Vyřazení nejlepšího Kurzu vyšších důstojníků za poslední období

Počet shlédnutí: 767

26.1.2017 • Ve čtvrtek dopoledne bylo v Klubu Univerzity obrany vyřazeno 25 absolventů právě ukončeného Kurzu vyšších důstojníků, který se z hlediska dosažených studijních výsledků stal nejlepším za posledních sedm cyklů. Úspěšným absolventům blahopřál v zastoupení rektora-velitele prorektor pro rozvoj a internacionalizaci UO plukovník Luděk Jedlička, zástupce ředitele Sekce rozvoje a plánování schopností MO brigádní generál Jaromír Alan a plukovník v záloze Josef Procházka, zástupce ředitele Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií UO, které je odborným garantem kurzů. 

Z celkem 25 absolventů dosáhlo 6 účastníků Kurzu vyšších důstojníků nejlepšího možného hodnocení a všichni zbývající prospěli s vyznamenáním. Prorektor pro rozvoj a internacionalizaci Univerzity obrany plukovník Luděk Jedlička ve svém projevu před vlastním aktem vyřazení zasadil právě ukončený kurz do současné domácí i mezinárodní bezpečnostní situace a ocenil vynikající studijní výsledky jeho absolventů. „Jsem přesvědčen, že odcházíte ke svým útvarům, zařízením a dalším složkám armády s mnohem hlubšími teoretickými znalostmi a odbornými kompetencemi, než se kterými jste k nám přišli," uvedl prorektor Jedlička.

Na návrh ředitele CBVSS udělil rektor-velitel UO brigádní generál Bohuslav Přikryl svou cenu za výborné studijní výsledky a vzorné plnění úkolů nejlepšímu absolventovi kurzu majoru Janu Komínkovi, náčelníku Zpravodajského oddělení štábu 7. mechanizované brigády. Ten se ve svém vystoupení přiznal k původní skepsi k přínosu kurzu, kterou však již během prvního měsíce studia překryl dobrý dojem z předmětu Základy bezpečnostních a obranných studií. Major Komínek také zmínil předsevzetí, že výborné studijní výsledky přenesou absolventi kurzu na svá pracoviště v rámci armády. 

„Blahopřeji. Před patnácti lety jsem stál na vašem místě,"  řekl oceněnému majoru Komínkovi při udělení ceny zástupce ředitele Sekce rozvoje a plánování schopností MO brigádní generál Jaromír Alan. „K nastavení schopností směrem k měnícímu se prostředí potřebuje Armáda ČR schopné a vzdělané důstojníky. Bez připravených profesionálů by to nebylo možné. Věnujeme proto přípravě personálu trvale vysokou pozornost a o tom svědčí i počet dnes vyřazovaných důstojníků," uvedl generál Alan na závěr ceremoniálu.



Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa