Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Den otevřených dveří pro uchazeče o studium v Hradci Králové

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Den otevřených dveří pro uchazeče o studium v Hradci Králové

Počet shlédnutí: 1191

​23.1.2017 • V sobotu 21. ledna 2017 měli uchazeči o studium na Fakultě vojenského zdravotnictví opět příležitost navštívit Den otevřených dveří. Pro očekávaný velký počet návštěvníků byla připravena dopolední a odpolední beseda se zástupci fakulty i dvě prohlídky prostor fakulty, při kterých provázeli současní studenti studenty budoucí. 

Návštěvníci měli možnost ujasnit si, jak probíhá celé přijímací řízení na FVZ UO a současně nábor do AČR, který jim dopodrobna popsal nadrotmistr Bohdan Mikeš z rekrutačního střediska Praha. První vystoupila proděkanka majorka Lenka Zárybnická, která přítomné seznámila se studijními obory a jejich provázaností s výukou na civilních fakultách Univerzity Karlovy a Univerzity Pardubice. Detaily přijímacího řízení do jednotlivých vojenských studijních oborů vojenské všeobecné lékařství, vojenské zubní lékařství, vojenská farmacie a zdravotnický záchranář osvětlil Dr. Peter Pudík. 

Po skončení besedy následovala prohlídka, na které si návštěvníci mohli vybrat svého průvodce podle studijního oboru, o který mají zájem. Tato část dne je pro uchazeče opravdovým otevřením dveří do života studenta FVZ, jeho studia, vojenských povinností i osobních názorů na fakultu a život v armádě ČR vůbec. Studenti ukázali budoucím maturantům i jejich rodičům některé katedry FVZ a umožnili jim náhled i do svého soukromí nově zrekonstruovaných ubytovacích prostor a studoven.

Na závěr Dne otevřených dveří využila řada nadšených uchazečů jedinečnou možnost podat si přímo na fakultě E-přihlášku na svůj vysněný obor a za pomoci pracovníků z rekrutačních středisek si vyřídit základní dokumenty pro vstup do AČR. O zájmu o studium na FVZ UO svědčí také fakt, že někteří současní studenti uvažují o pokračování studia, a tak si opět podávali přihlášku na další studijní obor.

Všem, kteří neměli příležitost navštívit naši fakultu tuto sobotu, doporučujeme speciální facebookovou skupinu pro uchazeče FVZ 2017 a těšíme se na viděnou na přijímačkách!

www.facebook.com/groups/FVZ.Uchazeci2017

 

Autor: Jiří Néma, foto: Dita Zetochová

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa