Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Armáda na vás čeká, řekl náčelník Generálního štábu studentům Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Armáda na vás čeká, řekl náčelník Generálního štábu studentům Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 522

16.1.2017 • V pátek 13. ledna 2017 navštívil Univerzitu obrany náčelník Generálního štábu Armády ČR armádní generál Josef Bečvář v doprovodu ředitele Agentury personalistiky AČR plk. Vratislava Berana a Hlavního vojenského poradce plk. gšt. Zdeňka Čížka. 

Náčelníka Generálního štábu přivítal rektor-velitel vojenské vysoké školy brigádní generál Bohuslav Přikryl a následně ho během úvodního pracovního jednání seznámil s aktuálními otázkami v oblasti vzdělávání a profesní přípravy studentů vysokoškolského studiaa posluchačů kariérových kurzů. 

Podstatnou část návštěvy náčelníka Generálního štábu AČR tvořilo setkání se studenty prvního až třetího ročníku vojenského prezenčního studia. V zaplněné aule univerzity armádní generál Bečvář úvodem představil hlavní směry současného vývoje Armády ČR. V oblasti rozvoje personálu ocenil, že se armádě daří doplňovat početní stavy. V letošním roce armáda předpokládá, že doplní dalších 1500 vojáků v přímém náboru a 350 nových studentů Univerzity obrany. „Armáda se na vás těší, čeká na vás a potřebuje vás", zdůraznil význam doplňování nejnižších důstojnických pozic absolventy Univerzity obrany. V další části svého vystoupení pak generál Bečvář hovořil o vývoji hlavních modernizačních projektů v rámci jednotlivých druhů ozbrojených sil. V následné diskusi se studenti ptali především na nákup nové vojenské techniky a záměry výstavby nových prvků armády. Na závěr setkání se armádní generál Bečvář zapsal do univerzitní kroniky a popřál studentům hodně úspěchů ve studiu. Současně vyjádřil jasné přesvědčení, že všichni absolventi Univerzity obrany najdou adekvátní uplatnění na různých pozicích Armády ČR a budou moci následně plně rozvinout svoji budoucí vojenskou kariéru.  

Další částí pobytu náčelníka Generálního štábu AČR na Univerzitě obrany byla beseda s posluchači 31. Kurzu generálního štábu.  


Autor: Vladimír Šidla, foto: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa