Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Volba kandidáta na děkana Fakulty vojenského zdravotnictví

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Volba kandidáta na děkana Fakulty vojenského zdravotnictví

Počet shlédnutí: 609

11.1.2017 • Dne 10. ledna 2017 se uskutečnilo v Hradci Králové  důležité zasedání Akademického senátu Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany. Hlavním bodem programu byla volba kandidáta na děkana této fakulty poté, co dosavadní děkan fakulty doc. MUDr. Jiří Páral, Ph.D., MBA, na svou funkci ke konci minulého roku rezignoval. Úkolem akademického senátu bylo zvolit nového kandidáta na děkana, který povede královéhradeckou fakultu Univerzity obrany v následujícím čtyřletém období.

Patnáctičlenný akademický senát zvolil do čela Fakulty vojenského zdravotnictví prof. MUDr. Pavla Boštíka, Ph.D. Pro jediného navrženého kandidáta o nejvyšší fakultní akademickou pozici hlasovalo 13 senátorů.

Profesor Pavel Boštík, který se v Hradci Králové narodil a dle svých slov je „hradeckým patriotem", vystudoval všeobecné lékařství na 2. Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Svůj další odborný růst spojil na následujících 15 let se zámořím, kde působil v USA na univerzitách v Iowa City a v Atlantě.  Od roku 2009, kdy se vrátil do České republiky, působí na Fakultě vojenského zdravotnictví v Hradci Králové, a to nejprve v pozici vedoucího pracoviště Centra pokročilých studií a od roku 2013 jako proděkan pro vědeckou činnost fakulty. Členové akademického senátu z řad akademických pracovníků a studentů mu tak nyní dali důvěru a příležitost zužitkovat bohaté zkušenosti, kterých nabyl v průběhu práce ve vedení fakulty. 


Návrh akademického senátu nyní posoudí rektor-velitel Univerzity obrany, v jehož pravomoci je rozhodnutí o jmenování kandidáta do funkce děkana Fakulty vojenského zdravotnictví.  


Autor: Vladimír Šidla

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa