Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Rektor-velitel odměnil aktivní studenty

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Rektor-velitel odměnil aktivní studenty

Počet shlédnutí: 426

​8.12.2016 • Podruhé v tomto akademickém roce byl na úterním nástupu školního pluku Univerzity obrany přítomen rektor-velitel brigádní generál Bohuslav Přikryl. Odměnil tři desítky studentů, kteří nad rámec svých studijních povinností aktivně vystupovali při plnění velitelských funkcí či na poli reprezentace Univerzity obrany v posádce Brno, v rámci celé České republiky a v zahraničí. 

„Studenti Univerzity obrany, jsem velice rád, že mohu odměnit vás, kteří jste odvedli excelentní práci, a současně vnímejte široké spektrum odměn, které dostanete, jako motivaci pro další činnost a pro vyvinutí maximálního úsilí směřujícímu k tomu, že se stanete dobrými kariérními důstojníky a dobrými absolventy Univerzity obrany,"  uvedl generál Přikryl na závěr svého vystoupení před studenty. 

Poté rektor-velitel UO předal peněžité dary studentům za vzorný a zodpovědný výkon funkce velitele čety v letním semestru akademického roku 2015/16 a dále členům dvou družstev, která obsadila 3. a 4. místo na mezinárodním letním víceboji Summer Survival 2016. Písemnou pochvalu pak za vzornou reprezentaci Univerzity obrany obdrželi členové družstev ve florbalu a volejbalu, kteří uspěli na resortních přeborech a na přeboru smíšených zahraničních družstev na 5. mistrovství vojenských škol v Polsku.   

Peněžitou odměnu ve výši 20 tisíc korun získal příslušník 4. školní roty rotmistr Jakub Mareš za vítězný videospot ve studentské soutěži o nejlepší videosoubor na téma Studium na Univerzitě obrany. Soutěž vyhlásil rektor-velitel UO 6. května a mohli s do ní přihlásit jak vojenští, tak i civilní studenti. Druhý v pořadí, rotmistr Ondřej Blažek obdržel cenu ve výši 10 tisíc korun již 22. listopadu v Hradci Králové.


Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa