Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Uchazeči na vojenské lékaře, farmaceuty a zdravotnické záchranáře na FVZ UO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Uchazeči na vojenské lékaře, farmaceuty a zdravotnické záchranáře na FVZ UO

Počet shlédnutí: 1411

​7.12.2016 • Ve čtvrtek 1. prosince 2016 se na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové konal již tradičně Den otevřených dveří pro uchazeče o studium. Vysoký zájem o tuto akci byl potvrzen i v letošním roce, kdy informací chtiví zájemci téměř kompletně obsadili přednáškovou místnost.

V rámci besedy byla představena fakulta a studijní programy, které u nás mohou uchazeči studovat. Majorka Zárybnická vysvětlila provázanost magisterských studijních programů s civilními fakultami Univerzity Karlovy v Hradci Králové (UK HK)a specifika studia vyplývající ze skutečnosti, že všichni studenti FVZ UO jsou současně vojáky z povolání. Informace o studiu vojenského všeobecného a zubního lékařství doplnila doc. Stoklasová z Lékařské fakulty UK HK a ve studijním oboru vojenské farmacie doc. Nachtigal z Farmaceutické fakulty UK HK. Výhody studia zdravotnického záchranáře na FVZ UO oproti obdobným studijním programům na civilních fakultách vysvětlil kapitán Žďára. Hlavním tématem byly již tradičně přesné informace o přijímacím řízení, požadavky na jeho splnění a požadavky pro vstup do složek AČR, jež objasnil Dr. Pudík ze studijní skupiny a nadpraporčice Rozkovcová z rekrutačního střediska AČR.

V druhé části programu měli zájemci možnost navštívit různá pracoviště fakulty, včetně nově zrekonstruovaných ubytovacích prostor pro studenty, za doprovodu současných studentů FVZ. K těm se také upínalo nejvíce dotazů, co se průběhu studia týče, povinné služby ve Vyškově a fyzické náročnosti pro vojáky z povolání. 

Všichni uchazeči měli jedinečnou možnost podat si přímo na místě za asistence pracovníků studijní skupiny on-line přihlášku ke studiu a hned na místě získali termín k vyšetření ve vojenské nemocnici.  Další takováto možnost se naskytne na příštím Dni otevřených dveří, který proběhne v sobotu 21. ledna 2017 od 9:00 a 13:00 hodin.

A kdo nás navštívil a měl by ještě další otázky, nebo těm, kteří se k nám teprve chystají, nabízíme možnost zeptat se na vše potřebné přímo našich studentů na facebooku

https://www.facebook.com/groups/fvz.uchazeci2017

 

Autor: Marek Kocián, foto: Miroslav Fidranský

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa