Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany otevřela své brány uchazečům o studium

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany otevřela své brány uchazečům o studium

Počet shlédnutí: 1402

2.12.2016 • Všechny tři fakulty Univerzity obrany uspořádaly ve čtvrtek 1. prosince Den otevřených dveří pro několik stovek zájemců o studium. Brněnské fakulty, zaměřené na vojenský leadership a vojenské technologie uvítaly návštěvníky z řad uchazečů o studium a jejich rodinných příslušníků a přátel dopoledne, Fakulta vojenského zdravotnictví v Hradci Králové tak učinila v odpoledních hodinách.

Navzdory nepříliš příznivému počasí se celá jedna strana nástupiště v brněnských Kasárnách Šumavská zaplnila vozidly, která se podle registračních značek sjela téměř z celé republiky, další desítky zájemců dorazily jinými dopravními prostředky. Z Prahy například přijel Tomáš Mudra, který se aktivně věnuje airsoftu a dalším sportům. „Chtěl bych do pole, v kanceláři mě to nebaví," naznačuje specializaci, kterou by zvolil v případě přijetí na Fakultu vojenského leaderhipu. S ostatními návštěvníky shlédl předvedení činností, kterým se věnují členové taktické skupiny Commandos a také ukázku boje zblízka MUSADO MCS.

Gymnazistka Petra Koudelková dorazila do Brna z Českého Těšína, aby nasála atmosféru vojenské školy a informovala se o uplatnění cizích jazyků. Jako mnozí další návštěvníci využila i ona cestu do Brna a na místě podala přihlášku ke studiu a s pracovníky rekrutačního střediska zahájila úkony nutné k povolání do služebního poměru vojáka z povolání.

Fakulta vojenských technologií nově připravila pro zájemce návštěvu odborných pracovišť svých kateder, která jsou umístěna v Kasárnách Černá Pole. Nejvíce návštěvníků zaujala letecká technika, k vidění byla například laboratoř leteckých motorů nebo oba aerodynamické tunely, z nichž ten větší je svými rozměry unikátní.

Další dny otevřených dveří na jediné vojenské vysoké škole v České republice proběhnou na brněnských fakultách 12. ledna a 9. února 2017 a na FVZ v Hradci Králové 21. ledna. V prosincových a lednových termínech pak proběhnou ještě informační dny Univerzity obrany na rekrutačních pracovištích v Ostravě, Jihlavě a Pardubicích a besedy studentů UO se středoškoláky na několika středních školách po celé republice.




Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa