Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Konference o výuce a testování cizích jazyků

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Konference o výuce a testování cizích jazyků

Počet shlédnutí: 273

​28.11.2016 • Ve středu 23. listopadu se na půdě Univerzity obrany uskutečnila konference s názvem Kompetence v cizích jazycích jako důležitá součást profilu absolventa vysoké školy. Jejím cílem bylo sdílet výsledky vědecké práce a zkušenosti z výuky a testování cizích jazyků v terciárním a odborném vzdělávání.

Prezentace probíhaly ve třech sekcích, z nichž jedna byla vedena v českém a druhá v anglickém jazyce. Zvláštní sekce konference byla věnována testování letecké angličtiny podle mezinárodních standardů (ICAO) s ukázkou testu pod vedením zkušeného testera Bena Rimrona z Mayflower College z britského Plymouthu. Workshop s ukázkou živého testu přilákal mimo účastníků konference i studenty UO a akademické pracovníky leteckých specializací. Uskutečnění workshopu a kladné ohlasy na něj potvrdily, že Centrum jazykového vzdělávání hraje stále významnější roli při přípravě studentů a leteckých odborníků v oblasti letecké angličtiny.

S povděkem přijala pozvání na konferenci také její tradiční účastnice, bývalá ředitelka dnešního Centra jazykového vzdělávání Marta Koldová, která na akci ocenila možnost výměny zkušeností mezi lidmi z různých vysokých škol a také příležitost k navázání vzájemné spolupráce. Za jeden z nejvýznamnějších kroků vpřed při výuce jazyků v posledním období považuje standardizaci testování, na jejímž zavádění se podílela a u níž v současnosti oceňuje hlubší a vědečtější základ.     

V přestávkách mezi prezentacemi účastníci též probírali každodenní radosti a strasti učitelů jazyků, jako jsou například motivace studentů a jejich rozdílné jazykové úrovně, úvazky učitelů a jejich hodnocení, či technické podmínky pro výuku. 

Příspěvky z konference budou otištěny v monotematickém čísle časopisu CASALC REVIEW. Časopis je na Seznamu recenzovaných neimpaktovaných periodik vydávaných v České republice.

 

Autor: Eva Staňková, Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa