Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
16. konference Odborné společnosti vojenských lékařů farmaceutů a veterinárních lékařů ČLS JEP

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

16. konference Odborné společnosti vojenských lékařů farmaceutů a veterinárních lékařů ČLS JEP

Počet shlédnutí: 963

13.11.2016 • V pořadí 16. konference Odborné společnosti vojenských lékařů farmaceutů a veterinárních lékařů České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně se uskutečnila dne 9. 11. 2016 na půdě Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany. Nad konferencí převzali záštitu ředitel Agentury vojenského zdravotnictví brig. gen. MUDr. Zoltán Bubeník a děkan Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany plk. doc. MUDr. Jiří Páral, Ph.D., MBA.

Úvodní sdělení gen. Bubeníka o směřování vojenského zdravotnictví bylo velmi optimistické, zvláště ve srovnání s přechozími roky. Ve stejném duchu pokračovali i řečníci první sekce, která se týkala úkolů a výstavby vojenského zdravotnictví. Další přednášky první sekce se zabývaly tématem hromadné migrace uprchlíků do Evropy. Publikum velmi zaujala dvojice přednášek (plk. Schvacha a nrtm. Pytla) o působení v námořní operaci EUNAFOR-MED. Ve druhé sekci vystoupili přednášející se sděleními o preventivní, diagnostické a léčebné péči v humánní i veterinární medicíně. Konferenci uzavíraly přednášky o aktuálním obranném zdravotnickém výzkumu a výuce studentů. V rámci posterové sekce představili zejména příslušníci Fakulty vojenského zdravotnictví výsledky svých vědecko-výzkumných projektů.

Konference nabídla zajímavou možnost seznámit se s činnostmi některých příslušníků vojenského zdravotnictví a poskytla příležitost pro vzájemné sdílení zkušeností a názorů. Za sebe osobně mohu říci, že vyslechnutí jednotlivých přednášek bylo velmi inspirativní a zejména všem přítomným studentům mohlo pomoci seznámit se s reálnou činností vojenské zdravotnické služby, což je důležité při rozhodování o profesním směřování po absolvování studia.

 

Autor: Tomáš Kučera, foto: Miroslav Fidranský

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa