Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Měření Diagnostika Spolehlivost Palubních soustav letadel 2016

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Měření Diagnostika Spolehlivost Palubních soustav letadel 2016

Počet shlédnutí: 337

10.11.2016 • Na Klubu Univerzity obrany se 19. a 20. října 2016 sešlo přes 30 odborníků z oblasti leteckých elektrotechnických systémů na svou 16. mezinárodní vědeckou konferenci „Měření Diagnostika Spolehlivost Palubních soustav letadel". Katedra leteckých elektrotechnických systémů Fakulty vojenských technologií každoročně úspěšně pořádá tuto konferenci s cílem poskytnutí nových odborných informací a výměny zkušeností v oblasti elektrotechnických, strojních, speciálních a zabezpečovacích systémů letecké techniky.

 

Na konferenci zazněly dvě vyzvané přednášky. Jedna na téma zpřesňování polohy letadel s použitím systému DME a druhá na téma analýzy chování pilotů při řízení letu s využitím leteckých simulátorů. Obě přednášky byly přítomnými odborníky kladně přijaty. Následovaly přednášky jednotlivých autorů. Kolegové z košické letecké fakulty nás seznámili s jejich vědeckovýzkumnou činností a kolegové z firmy MESIT aerospace pak s problematikou nové verze palivoměru pro nově vyvíjený letoun L169.

V průběhu konference jsme v našich řadách přivítali i našeho emeritního profesora, prof. Žihlu, který v těchto dnech slaví neuvěřitelných 80 let při plné vitalitě.

Z konference byl vydán sborník příspěvků v tištěné i elektronické podobě na CD. Z celého průběhu konference byl pořízen kamerový záznam, z kterého ještě vznikne DVD se stručným sestřihem přednášek.


Autor: Rudolf Jalovecký, foto: Jiří Pařízek

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa