Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany na veletrhu Gaudeamus zahájila nábor pro příští akademický rok

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany na veletrhu Gaudeamus zahájila nábor pro příští akademický rok

Počet shlédnutí: 1037

​1.11.2016 • Na stejný den, tedy na 1. listopad připadly současně dvě události, předznamenávající příští akademický rok na jediné vojenské vysoké škole v České republice, tedy na brněnské Univerzitě obrany. Na počátku uvedeného dne zahájila škola náborovou kampaň uchazečů o studium a o osmé hodině ranní pak otevřela svou expozici na XXIII. ročníku Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2016.

Je krátce po půl desáté a návštěvníci expozice Univerzity obrany v pavilonu G1 brněnského výstaviště zvedají svůj zrak ke stropní lávce, z níž se postupně spouštějí čtyři postavy v maskáčích, které se po krátké přípravě vydávají osvobodit fiktivní rukojmí, držené v improvizované stavbě. Jde o jednu z dynamických ukázek, které zájemcům v půlhodinových blocích předvádějí členové zájmové skupiny Commandos. Během ukázek, ale především mezi nimi pak studenti i pracovníci Univerzity obrany a rekrutačního střediska zodpovídají dotazy středoškoláků, doplňující jejich informace získané na internetu. „Zajímám se o medicínu a ta vojenská mi přijde zajímavější, akčnější," popisuje důvod své návštěvy expozice Daniel Nosek ze zlínského Gymnázia TGM. „Hledám školu, která není v místě mého bydliště a kterou bych nemusela platit," říká gymnazistka Kateřina Gavlasová z Orlové, jež na studiu na Univerzitě obrany oceňuje také jistotu zaměstnání po skončení školy. 

Vedle studijní nabídky připravila univerzita pro studenty také bohatý doprovodný program. Středoškoláci mohou kromě již zmíněných dynamických ukázek zhlédnout ukázky moderních ručních zbraní a pozemní kolové techniky AČR nebo si vyzkoušet jednu z disciplín zkoušky z fyzické zdatnosti v rámci přijímacího řízení do vojenského magisterského studia na Univerzitě obrany. Pro zájemce o studium jsou připraveny také dvě přednášky, které se uskuteční v sále B ve středu 2. listopadu v 12.20 hodin a ve čtvrtek 3. listopadu v 11.55 hodin.

Nově zbudovaná expozice Univerzity obrany je také místem jedné z prvních prezentací nedávno dokončeného videospotu, který atraktivní formou přibližuje náplň a cíl studia na vojenské vysoké škole. Spot se prostřednictvím internetu stane jednou z hlavních součástí právě zahájené náborové kampaně pro příští akademický rok, která přináší i další novinky. Tou nejvýznamnější jsou dny otevřených dveří, které postupně proběhnou na rekrutačních střediscích a pracovištích po celé České republice, určené pro zájemce o vojenské studium v maturitních ročnících. Tyto prezentace doplní tradiční dny otevřených dveří, konané Fakultou vojenského leadershipu a Fakultou vojenských technologií v univerzitních Kasárnách Šumavská v Brně ve dnech 1. prosince 2016, 12. ledna a 9. února 2017 a Fakultou vojenského zdravotnictví 1. prosince 2016 a 14. ledna 2017 v Hradci Králové. Již dnes se mohou zájemci o studium přihlásit do přípravných kursů, které proběhnou zdarma v Brně a v Praze. 


Nový videospot Univerzity obrany:


Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa