Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Podzimní sportovní den s novými disciplínami

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Podzimní sportovní den s novými disciplínami

Počet shlédnutí: 654

14.10.2016 • Dvoupatrové prostory bývalé výrobní haly na ulici Jana Babáka jsou rozděleny přepážkami a příčkami a tvoří nepřehledný labyrint. Její části bez příček jsou pak vyplněny umělými překážkami, které skýtají možnost skrýt se. Ticho náhle přeruší siréna a krátce nato bojový pokřik doléhající z horního patra. Bezprostředně poté vbíhá do prostor ponořených do šera část desetičlenného družstva, jehož členové jsou označeni žlutými návleky na rukávech. V ústrety jim přilétají střely ze zbraní bojovníků červeného týmu, jejichž postavy se míhají na opačném konci haly. Právě probíhá jedno z utkání paintballového turnaje v rámci sportovního dne rektora-velitele Univerzity obrany. 

Fyzická zdatnost je spolu s univerzitním vzděláním, jazykovými znalostmi a osobnostním rozvinutím jedním z pilířů studia na Univerzitě obrany. „Kromě prohlubování fyzické zdatnosti vám v rámci sportovního dne chceme umožnit i určitou soutěživost, protože kariéra budoucího důstojníka není jen o uplatnění uvedených atributů, ale také o soutěži, aby ti nejlepší z vás při prokázání svých kvalit mohli postupovat nahoru a dosáhnout těch nejvyšších met," řekl rektor-velitel UO brigádní generál Bohuslav Přikryl studentům, nastoupeným ve čtvrtek 13. října v areálu kasáren Jana Babáka při zahájení sportovního dne. Nebe již tradičně halily těžké mraky, z nichž se však jen občas spustilo drobné mrholení.

Příslušníci i občanští zaměstnanci měli možnost vybrat si z pestré nabídky sportů podle vlastních preferencí. Trojice svobodnic se například rozhodla zúčastnit klání s názvem Strongteam, spočívajícím ve štafetovém překlápění traktorové pneumatiky. „Ať si nezlomíte nehtíky!" ozývaly se na jejich adresu připomínky mužských protějšků, kteří tvořili výrazně větší část účastníků této silové disciplíny.

Velký zájem byl o zmíněný turnaj v paintballu, jehož se zúčastnilo deset týmů o stejném počtu členů, které se ve dvou skupinách utkaly každý s každým a pak pokračovaly vyřazovacími boji. Jejich úkolem bylo trefit co nejvíce protivníků a případně se zmocnit vlajky soupeře. Zasažení bojovníci odcházeli do šaten s rukou vztyčenou nad hlavou, občas však schytali nějakou tu ránu gumovou kuličkou navíc. „Už ji mám!" křičel jeden z nich na protivníka, který až poté s omluvou: „Jo, sorry," otočil svou zbraň na jiný pohybující se cíl.

Vyvrcholením sportovního dne byl turnaj v přetahování lanem, který předcházel vyhlášení výsledků a byl stejně jako dalších pět disciplín započítán do soutěže o nejlepší rotu školního pluku. „Zatím vás není moc slyšet. Povzbuďte pořádně své týmy, ať v okolí vědí, že jsou tady vojáci!" burcoval studenty vytvářející oválnou arénu kapitán Tomáš Novohradský, který turnaj řídil a přísně dohlížel na dodržování pravidel. Pavoukem vyřazovacích soubojů nejdál prošel tým 4. roty, který své soupeře nejen překonal silou, ale také zaskočil taktikou, když je doslova „vycukal".

V závěrečném ceremoniálu převzali úspěšní sportovci příslušná ocenění a putovní pohár pro nejlepší jednotku školního pluku získala do dočasného držení 3. rota.


Ke stažení: Výsledková listina


Fotogalerie:   Sportovní den rektora-velitele 13. 10. 2016​



Autor: Viktor Sliva 

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa