Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Kurz třetího věku na Univerzitě obrany zahájen

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Kurz třetího věku na Univerzitě obrany zahájen

Počet shlédnutí: 447

5.10.2016 • První den akademického roku 2016-2017 byl v hlavním sále Klubu Univerzity obrany za účasti prorektora pro vzdělávání a záležitosti studentů docenta Marka Sedlačíka opět zahájen Kurz třetího věku.  

Hned po ranním nástupu příslušníků Univerzity obrany k zahájení nové akademického roku se výuka na škole rozeběhla naplno. Týkalo se to nejen studentů akreditovaných forem vzdělávání a posluchačů kariérových kurzů, ale i posluchačů Kurzu třetího věku. Kurz, který Univerzita obrany pořádá v rámci programů celoživotního vzdělávání, je určen především seniorům, kteří se zajímají o otázky  bezpečnosti a obrany státu, vojenství, vojenské vědy a umění. Do kurzu jsou zařazovány také přednášky týkající se zdraví a životního stylu seniorů. 

„Kurz bude pořádán formou volně navazujících přednášek, které tvoří logické celky k daným tématům. Pro zimní semestr bylo zvoleno téma aktuálních otázek zajišťování obrany České republiky z různých pohledů, jak manažerských, tak technických a dalších," zdůraznil docent Sedlačík při otevření kurzu. 

Administrativní stránky kurzu se ujal docent Jaroslav Kalous z Vojenského sdružení rehabilitovaných, které se v minulosti na pořádání kurzů pro seniory na Univerzitě obrany podílelo. „Přednášky se budou konat dvakrát měsíčně, vždy v pondělí od 14 do 16 hodin. V průběhu vzdělávání účastník neabsolvuje žádné formy hodnocení a účastníkům se 70% účastí bude na konci akademického roku udělen Diplom o absolvování kurzu," uvedl docent Kalous.  

První přednášku „Kam za poznáním Země" docenta Mariana Rybanského z Katedry vojenské geografie a meteorologie navštívily čtyři desítky zájemců, především členů partnerských spolků.


Autor: Vladimír Šidla

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa