Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Rektor-velitel UO ocenil příkladné studenty

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Rektor-velitel UO ocenil příkladné studenty

Počet shlédnutí: 1253

​27.9.2016 • Poprvé v tomto akademickém roce se nástupní plochou v Kasárnách Šumavská rozlehlo sborové Zdar! během pravidelného úterního nástupu školního pluku. Rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál prof. Bohuslav Přikryl v jeho průběhu uvítal letošní nováčky a odměnil studenty za studijní výsledky a reprezentaci školy.

Nástupu školního pluku se poprvé zúčastnili studenti, kteří minulý týden zdárně ukončili základní přípravu ve Vyškově. Právě na ně se rektor-velitel obrátil v úvodu svého proslovu: „Očekávám, že vaše působení na Univerzitě obrany bude vždy motivováno tím, že se připravujete na kariéru důstojníka Armády České republiky." Generál Přikryl také novým studentům popřál, aby v sobě našli sílu a potřebu se dále rozvíjet tak, aby armádu dobře reprezentovali.  

Jako příklad pro budoucí důstojníky mohou sloužit téměř dvě desítky studentů, které rektor-velitel Bohuslav Přikryl ocenil. Výjimečné postavení mezi nimi zaujímají desátníci Jan Kaláb a Marek Dobiáš, kteří poskytli účinnou první pomoc příslušníkovi aktivních záloh při výcviku v polní přípravě ve Vyškově, oba byli písemnou pochvalou oceněni v nepřítomnosti. Stejné ocenění, avšak za aktivní a odpovědný přístup a dosažení nejlepších výsledků v rámci předmětu Polní příprava II získali desátníci Renata Konečná, Josef Babáček, Štěpán Konecký a Luděk Uhřík a spolu s nimi svobodníci Oliver Ženatík, Adam Holeš, Jan Hruška a Vítek Svoboda. Za aktivní činnost ve skupinách COMMANDOS a MUSADO MCS a za vzornou reprezentaci UO na veřejnosti získali písemnou pochvalu desátník Adam Weisser a rotný Vladislav Sklenár. 

Skupině dalších šesti studentů přiznal rektor-velitel jednorázové mimořádné stipendium. Za první místo v celoarmádní soutěži hlídek vojenské všestrannosti Memoriálu kpt. Radoslava Žáčka ho získali rotný Bc. Kryštof Mejstřík a četaři Bc. Václav Krabáč, Jan Šremer a Luděk Šálek. Dalšími odměněnými jsou mistr Evropy v raftingu četař Bc. Tomáš Martinka a desátnice Ing. Veronika Sadovská, ta za výtečné splnění úkolů při polním výcviku ve Vyškově v rámci předmětu Polní příprava II.   

Po předání pochval a stipendií proběhla slavnostní přehlídka před tribunou, na níž se mimořádně sešli hlavní funkcionáři Univerzity obrany. Spolu se spolužáky z vyšších ročníků tento ceremoniál v záři vycházejícího podzimního slunce poprvé absolvovali také letošní nováčci.


Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa