Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zástupci Univerzity obrany rokovali na vědecké konferenci při Dnech NATO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Zástupci Univerzity obrany rokovali na vědecké konferenci při Dnech NATO

Počet shlédnutí: 836

​20.9.2016 • U příležitosti konání Dnů NATO na ostravském letišti se konala Mezinárodní konference "Aplikace simulátorů ve výcviku leteckých specialistů" v prostorech společnosti „LETS´FLY". Univerzita obrany i zde měla své zástupce. 

Za vedení Univerzity obrany se účastnili, jako členové vědeckého výboru,  PVŘ plk. gšt. Ing. Miloslav Bauer, Ph.D. a za katedru Leteckých elektrotechnických systémů prof. Ing. Rudolf Jalovecký, CSc., který je zároveň za UO Brno spoluřešitelem projektu TAČR (TA 04031376 – Výzkum/ vývoj metodiky výcviku leteckých specialistů L 410 UVP – E20).  Během konference byla prezentována i práce doc. Ing. Vladimíra Smrže, Ph.D. a kpt. Ing.  Jana Bořila, Ph.D. z Katedry letectva a letecké techniky FVT - UO, týkající se výzkumných aktivit v oblasti možného využívání Dezorientačního a Letového Simulátoru GYRO IPT II při výcviku vojenského létajícího personálu. Program konference byl připraven jako dvoudenní, během něhož se diskutovalo i o možných společných vědeckých či výzkumných aktivitách.

Účastníci konference z Česka, Slovenska i Polska si vyslechli 26 přednášek, které se zaměřily právě na možný výcvik leteckého personálu s využitím simulátorů. V průběhu konference pak bylo možné shlédnout i letecká vystoupení programu Dnů NATO.


Text: Rudolf Jalovecký, Foto: Miloslav Bauer

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa