Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany se představila na brněnské Hvězdárně a planetáriu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany se představila na brněnské Hvězdárně a planetáriu

Počet shlédnutí: 625

​19.9.2016 • Ve dnech 16. a 17. září 2016 proběhla na Hvězdárně a planetáriu města Brna akce pod názvem Festival vědy s RWE. Tuto akci i letos podpořila Univerzita obrany a nechala tak veřejnost nahlédnout pod pokličku svého bádání.

Na Festivalu vědy se prezentovali převážně vědci a pedagogové z brněnských vysokých škol a Akademie věd ČR, VIDA! science centrum, Městská policie a další. Veřejnosti tak organizátoři předvedli zajímavé a inspirativní pokusy, měření a ukázky své každodenní práce aplikované do všedního života. K vidění byly velmi pozoruhodné a jedinečné pokusy, kterými se tvůrci snažili touto poutavou formou předvést mladému publiku, že věda nemusí být tak nudná, jak si mnozí myslí. 

Akci podpořila i Univerzita obrany, která zaujala publikum zejména laserovým střeleckým trenažérem, kde si mohli i ti nejmenší otestovat své střelecké dovednosti. Nechyběla ani ukázka možností ženijního vojska AČR, které předvedlo části své činnosti, se kterými se široká veřejnost běžně nesetká, a to například použití pyrotechnického robota nebo ochranného pyrotechnického oděvu. Samozřejmostí bylo, že po celou dobu konání akce se mohli zájemci v našem informačním stanu dozvědět důležité informace k nabídce studia na Univerzitě obrany pro akademický rok 2017/2018.


Autor: Roman Hanzlík

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa