Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
STANAG 6001 Testing Workshop na půdě Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

STANAG 6001 Testing Workshop na půdě Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 918

9.9.2016 • Ve dnech 6. až 8. září organizovalo Centrum jazykového vzdělávání Univerzity obrany mezinárodní workshop k testování podle STANAG 6001 ve spolupráci s BILC (Bureau for International Language Co-ordination).  Workshopu, který probíhal v prostorách Klubu UO, se zúčastnilo více než 50 specialistů na výuku a testování jazyků z 24 zemí světa.

Hlavním tématem workshopu byla validita testů, respektive validační postupy v jazykových testech podle STANAG 6001. V rámci celého workshopu se zdůrazňovala důležitost validity a zejména postupů, které testovou validitu dokazují. Dané téma v současné době představuje problematiku, kterou se zabývají nebo by se měly zabývat víceméně všechny země, které disponují národním testovacím systémem podle STANAG 6001.

Kromě přednášek zaměřených hlouběji na validaci a doporučené postupy, které ji zaručují, měli účastníci možnost neformálních diskuzí zejména v menších pracovních skupinách specializovaných kromě jiného na pilotování testů, moderaci testových položek, stanovování minimálního počtu bodů pro úspěšné absolvování testu a statistickou analýzou s použitím programu jMetrik.

Organizace workshopu, která zahrnovala také dvě společenská setkání, byla hlavními představiteli BILCu, facilitátory i samotnými účastníky workshopu hodnocena velmi pozitivně a nepochybně přispěla k navázání kontaktů a další spolupráce.



Autor: Mária Šikolová, foto: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa