Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany se prezentovala na CIAF 2016

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany se prezentovala na CIAF 2016

Počet shlédnutí: 994

​5.9.2016 • V sobotu 3. a v neděli 4. září 2016 se na královéhradeckém letišti uskutečnil již 23. ročník Mezinárodního leteckého festivalu CIAF (Czech International Air Fest). Po oba víkendové dny se veřejnosti představily zejména vzdušné síly Armády České republiky, ale i domácích a zahraničních hostů. Na tak významné letecké show mezinárodního rozsahu se prezentovala i Univerzita obrany.

Organizátoři si pro diváky připravili vskutku bohatý program, který zahájily Vzdušné síly AČR, a to průletem nadzvukových letounů JAS-39 Gripen, podzvukových bitevníků L-159 ALCA a dopravního letadla CASA 295. Poté následoval sled dynamických letových ukázek, ve kterých byly k vidění schopnosti letecké techniky jako třeba vrtulníků Mi-171 Š, Mi-24/35 dále pak letounů JAS-39 Gripen, L-39 nebo L-29. Z vystoupení zahraničních hostů mohli diváci obdivovat letecké schopnosti belgického letounu F-16 nebo legendárního letounu Su-27, který přilétl na hradecké letiště z Ukrajiny. 

Návštěvníky, převážně rodiny s dětmi lákala tato jedinečná příležitost shlédnout výjimečné letové ukázky, ale taktéž zajímavé statické expozice a možnost zapojit se do rozmanitých doprovodných programů. K leteckému festivalu CIAF ale neodmyslitelně patří i vystoupení různých leteckých akrobatických skupin na rozličných strojích, které nechyběly ani letos. Veřejnosti se tak představily akrobatické skupiny jako například slovenská skupina Očovskí Bačovia na čtyřech letounech L-13 Super Blaník, lotyšská sestava Baltic Bees s šesti letouny L-39 nebo švýcarský tým P3 Flyers s letouny Pilatus P-3.

Zástupci z Univerzity obrany si pro diváky nachystali v prostoru statické expozice informační stan, ve kterém byly k dispozici po celou dobu konání akce informace o možnostech studia na jednotlivých fakultách. Zájemci tak měli jedinečnou příležitost získat přímo na místě důležité informace o tom, jak se stát budoucím důstojníkem Armády ČR, studentem UO, informace o nabízených studijních oborech, podmínkách přijímacího řízení, a mnoho dalších pro uchazeče o studium velmi zajímavých a podstatných sdělení.



Fotogalerie:  CIAF 2016​
 

Autor: Roman Hanzlík, Foto: autor a Dominika Nevěřilová

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa