Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Na Univerzitě obrany se školí odborníci na kodifikaci

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Na Univerzitě obrany se školí odborníci na kodifikaci

Počet shlédnutí: 263

30.8.2016 • V pondělí byl na Univerzitě obrany zahájen již třetí ročník mezinárodních kodifikačních kurzů NATO Codification System Course „NCS College 2016". Úvodní setkání účastníků kurzu s představiteli hostitelské instituce a organizátory se uskutečnilo v Síni vědecké rady UO a během něj všechny přítomné uvítal děkan Fakulty vojenského leadershipu plukovník gšt. Vladan Holcner.

Spolu s Univerzitou obrany akci organizuje Výbor NATO pro kodifikaci AC/135 s přispěním Národního kodifikačního úřadu České republiky. Informační, organizační a lektorskou podporou zajišťuje brněnská společnost AURA, která se zabývá vývojem a implementací kodifikačního softwaru.

NCS College tvoří dva kurzy. První z nich konaný od 29. srpna do 2. září je určen pro manažery a logistiky, účastní se ho 14 studentů ze 12 zemí čtyř kontinentů. „Budeme se zabývat filozofií kodifikace, její budoucností a přínosy," uvedl při zahájení kurzu Belgičan Thierry Vanden Dries, předseda Výboru NATO AC/135, který je lektorem kurzu společně s představiteli Národních kodifikačních úřadů USA, Kanady, České republiky, NSPA a Katedry logistiky Fakulty vojenského leadershipu Univerzity obrany. Navazující druhá část NCS College potrvá do 23. září a zúčastní se jí kodifikátoři. Účastníci kurzů v rámci výuky rovněž navštíví vojenská zařízení ve Štěpánově a v Praze.

 

Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa