Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Otec slavného tenisty provedl první podání na nových kurtech

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Otec slavného tenisty provedl první podání na nových kurtech

Počet shlédnutí: 469

​​1.7.2016 • Vlastimil Štěpánek, otec úspěšného daviscupového reprezentanta Radka Štěpánka, otevřel v pátek dopoledne prvním podáním nově zrekonstruované tenisové kurty v areálu kasáren Univerzity obrany v ulici Jana Babáka. Ještě předtím nové sportoviště symbolicky otevřel spolu s rektorem-velitelem brigádním generálem Bohuslavem Přikrylem přestřižením pásky.

Na úvod slavnostního ceremoniálu kancléř Miloš Dyčka přivítal zástupce Univerzity obrany, dodavatelské firmy a další hosty, jimž potom v malém historickém exkurzu přiblížil minulost sportu, pro jehož provozování jsou kurty určeny. Generál Přikryl pak vzpomněl na podmínky, v nichž vyzkoušel tenis na původních kurtech před více než deseti lety a poděkoval všem, kteří na výstavbě mají svůj podíl. „Tyto malé kurty jsou vystavěny na velké odvaze těch, kteří zajistili financování a zabezpečili vlastní výstavbu," uvedl rektor-velitel.

Slavnostní otevření kurtů Rektor-velitel brigádní generál Bohuslav Přikryl během proslovu Přestřižení pásky

Sportoviště sestává ze tří kurtů s povrchem z umělé antuky, tedy z koberce se vsypanými 35 tunami křemičitého písku. Na zimní období je nad dvěma kurty možné vztyčit vyhřívanou nafukovací halu.

Po křtu, který provedl kaplan UO kapitán Jan Pacner, přestřižení pásky a prvním servisu uskutečnil generál Přikryl s Vlastimilem Štěpánkem pamětní zápis před replikou „Salátové mísy", neboli Davisova poháru, který Radek Štěpánek spolu s Tomášem Berdychem získali v roce 2013.

Vlastimil Štěpánek hraje první míčky na nových kurtech Zápis v přítomnosti repliky Davisova poháru Nafukovací hala
 

Autor: Viktor Sliva​

​​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa