Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Vyšší důstojníci získali na Univerzitě obrany předpoklady pro rozvoj své kariéry

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Vyšší důstojníci získali na Univerzitě obrany předpoklady pro rozvoj své kariéry

Počet shlédnutí: 583

​​30.6.2016 •​ „Těžko bych ve své paměti hledal vzpomínku, kdy jsem měl příležitost rozloučit se v jediném okamžiku s tolika úspěšnými posluchači kariérových kurzů, jako je tomu dnes," uvedl rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál prof. Ing. Bohuslav Přikryl, Ph.D. ve svém projevu na úvod čtvrtečního slavnostního vyřazení absolventů Kurzů pro vyšší důstojníky, které se uskutečnily v gesci Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií. Osvědčení dokládající úspěšné ukončení studia převzalo ve Sněmovním sále brněnské Nové radnice více než 120 absolventů prezenční i kombinované formy studia.

Slavnostního aktu se společně s generálem Přikrylem zúčastnil také ředitel Sekce podpory MO generálmajor Ing. Jaromír Zůna, MSc., Ph.D., náměstek primátora města Brna Mgr. Petr Hladík, vedoucí Oddělení vzdělávací politiky Odboru vzdělávací politiky Sekce státního tajemníka MO Mgr. Jana Novotná a další představitelé vedení UO a Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií (CBVSS).

Jak dále uvedl rektor-velitel Univerzity obrany, vývoj mezinárodní a vojensko-bezpečnostní situace kladl velké nároky na promyšlené koncipování právě ukončených kurzů a na odborné a pedagogické kvality lektorů a mentorů z CBVSS. „O to více si vážím skutečnosti, že z hlediska dosažených výsledků je prezenční kurz KVD hodnocen jako nejlepší za posledních 7 cyklů a výrazně nadprůměrných výsledků dosáhli i posluchači kombinovaného kurzu KVD 2," ocenil generál Přikryl úroveň kurzů.

Po předání absolventských osvědčení byli oceněni nejlepší účastníci kurzů. Věcný dar náčelníka Generálního štábu AČR obdrželi kapitán Ing. Ota Rolenec, podplukovník Ing. Luboš Pithard a kapitánka Ing. Eva Hájková. Rektor-velitel UO udělil svou cenu kapitánce Ing. Daně Ripperové a majoru Ing. Tomáši Machovi.

Na závěr slavnostního vyřazení ocenil generálmajor Jaromír Zůna roli Univerzity obrany při přípravě vyšších důstojníků pro jejich práci v rámci Armády České republiky. Náměstek brněnského primátora Petr Hladík pak poukázal na některé výhody malé armády a v této souvislosti připomněl úspěšnou obranu obyvatel města Brna proti obrovské přesile švédského vojska v průběhu třicetileté války.

 

Autor: Viktor Sliva​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa