Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzitní OPEN ART podruhé

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzitní OPEN ART podruhé

Počet shlédnutí: 551

​15.6.2016 ​• ​Po roční přestávce se v úterý 14. června odpoledne znovu naplnilo bezprostřední okolí budovy Klubu UO v Šumavské ulici desítkami návštěvníků z řad studentů, zaměstnanců UO a jejich rodinných příslušníků, ale také široké veřejnosti. Ti všichni si přišli poslechnout Zpívání na Klubu Univerzity obrany, jak zněl podtitul druhého ročníku akce OPEN ART, nad níž převzal záštitu rektor-velitel UO brigádní generál Bohuslav Přikryl.

Úvod programu obstarala v 16 hodin vernisáž výstavy „Panenky na klubu", připravené ze sbírek Martiny Svobodníkové a Jany Horákové. Čas do slavnostního zahájení akce o páté hodině odpolední využili mnozí návštěvníci k prohlíd​ce výstavy „Galerie na plotu", která představila činnost souborů působících při Klubu UO. A právě jejich vystoupení vytvořila páteř programu přehlídky OPEN ART. Moderátorka Monika Brindzáková představila folklorní soubory a cimbálové muziky Jánošíček a Lučina, divadlo Dráček a hudební skupinu Je m´apelle Claude.

Jako unikátní součást programu bylo organizátory prezentováno vystoupení Vojenského akademického souboru in LIVE neboli VASiL a pořízení veřejné rozhlasové nahrávky z tohoto vystoupení. Ovšem dobové uniformy, do nichž se oděli vystupující herci divadla Dráček, přítomnost krojovaných členů folklorních souborů a zvolený repertoár napověděly přihlížejícím, že jsou svědky mystifikační show. Ohlášené nahrávky, jejíž režie se ujala Monika Brindzáková, se tak rozhlasoví posluchači pravděpodobně jen tak nedočkají.


Autor: Viktor Sliva​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa