Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Naživo v Dobrém ránu České televize

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Naživo v Dobrém ránu České televize

Počet shlédnutí: 986

​14​.6.2016 • „Ale oni nemají meče!“ koriguje redaktorka Michaela Migotová těsně před zahájením přímého vstupu do vysílání České televize představu své kolegyně produkční o dění na travnaté ploše nově rekonstruovaného stadionu v areálu Univerzity obrany na ulici Jana Babáka. Za několik málo okamžiků přímý vstup začíná a podplukovník Jiří Sekanina seznamuje redaktorku i televizní diváky s bojovým systémem Musado.​​​

Kameraman se od protagonistů průběžně odpoutává a zabírá studenty, kteří předvádějí jednotlivé bojové prvky. V jejich rukou se místo zmíněných mečů objevují střelné zbraně, tyče a nože. „Já bych byla ráda, kdybyste to ukázal na mně,“ vyzývá redaktorka k praktické ukázce a tato pasáž živého vysílání vrcholí jejím soubojem s vojenským pedagogem z Centra tělesné výchovy a sportu UO.

Popsaný přímý vstup je jedním ze čtyř, které v úterý 14. června zpestřily náplň pořadu České televize Dobré ráno, jehož téma znělo Hry bez hranic. Kromě výcviku boje zblízka Musado reportáže ukázaly také překonávání překážkové dráhy, hod granátem na cíl, vojenské plavání a lezení na trenažéru Jakub. Diváci tak mohli získat představu o tom, jakou náplň má tělesná příprava profesionálních vojáků během studia na jediné vojenské vysoké škole v České republice.

„Tady v bazénu Univerzity obrany bojuje o přežití banda studentů,“ začíná Michaela Migotová s nohama ve vodě další vstup z univerzitních kasáren a oslím můstkem tak navazuje na předchozí reportáž o kurzu přežití. Průvodcem na tomto sportovišti je major Ladislav Gögh, který představuje specifika vojenského plavání: „Má za úkol naučit vojáky, případně malé skupiny vojáků bezpečnému pohybu ve vodě a také zvládnutí nebezpečí, která jsou spojena s překonáváním vodních překážek.“

Redaktorku nejvíce zaujala ústroj studentů, kteří se ve vodě pohybovali v maskáčích, a zajímala se o to, jak oděvy komplikují plavání. Závěr vstupu opět oslím můstkem odkázal na další náplň Dobrého rána, kterým tentokrát bylo vaření. Studenti, kteří mezitím u bazénu kroutili vodu z maskáčů, také za chvíli zasedli k tabuli. Ovšem nikoliv k té gastronomické, ale školní, protože je čekalo pokračování výuky.


Autor: ​Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa