Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Přijímací řízení oboru zdravotnický záchranář očima současného studenta

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Přijímací řízení oboru zdravotnický záchranář očima současného studenta

Počet shlédnutí: 806

​​10. 6. 2016 • ​V úterý 7. června 2016 v 10 hodin vypuklo na Fakultě vojenského zdravotnictví přijímací řízení do studijního​ programu Specializace ve zdravotnictví, studijní obor zdravotnický záchranář, ke kterému bylo pozváno 151 přihlášených studentů. První uchazeči se začali objevovat již před devátou hodinou ranní. Téměř všichni byli lehce zamlklí a nervózní. V ten okamžik jsem se zamyslel a zavzpomínal, jak jsem asi vypadal já před dvěma roky na jejich místě. A upřímně, nedivil jsem se jim.

První částí přijímaček byl vědomostní test z biologie, který je každoročně poměrně náročný. Také je za něj celá polovina z celkového počtu bodů přijímacího řízení. Po krátké pauze následoval test z anglického jazyka.

Po skončení vědomostní části měli uchazeči pár hodin na oddych, občerstvení a přípravu na poslední část, jíž jsou již tradičně testy fyzické zdatnosti. Ty se letos poprvé po několika letech konaly na nově zrekonstruovaném běžeckém oválu. Novinkou letošního roku byly rozdílné výkonnostní požadavky (kritéria) v jednotlivých disciplínách pro ženy a pro muže.

Počasí bylo ke smůle všech uchazečů nádherné. Všichni se museli poprat nejen sami se sebou, ale také s jasně modrou oblohou a prudce pálícím sluncem. Krásné počasí jsme ovšem ocenili my současní studenti, kteří jsme uchazečům a tedy i našim budoucím kolegům, pomáhali přímo na ovále. Byl jsem osobně velmi zvědavý, jak uchazeči přistoupili k přípravě a zda trénink nepodcenili.

V první disciplíně, jejíž náplní jsou lehy-sedy po dobu jedné minuty, si většina uchazečů vedla dobře. Bohužel, i zde se našli jedinci, kteří nesplnili minimální počet. Druhou disciplínou je Cooperův test neboli 12ti minutový běh. Ten, pokud si vzpomínám na své přijímací řízení, může být kamenem úrazu, a to především u dívek. Je věcí každého jednotlivce, který má zájem stát se studentem naší fakulty a tedy i vojákem z povolání, jak svědomitě a důkladně se na přijímačky připraví. Tak snad se u všech příprava dostatečně zúročila.

Poslední skupina běžců dokončila běh okolo půl čtvrté odpoledne, a tím skončilo i celé přijímací řízení. Uvidíme se v říjnu!

 

Autor: Jiří Néma​, foto: Dita Zetochová

​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa