Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
11. Fakultní vědecká konference studentské tvůrčí činnosti na FVZ UO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

11. Fakultní vědecká konference studentské tvůrčí činnosti na FVZ UO

Počet shlédnutí: 635

​10.6.2016 • ​​Dne 7. června 2016 proběhla na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany Hradec Králové 11. Fakultní vědecká konference studentské tvůrčí činnosti – pomocná vědecká síla katedry. Na této konferenci prezentovali výsledky svých celoročních vědeckých prací budoucí vojenští lékaři a farmaceuti - studenti FVZ UO Hradec Králové. Témata byla zaměřena do oblasti klinického i základního výzkumu. 

Vzhledem k tomu, že někteří z přednášejících na svých tématech pracují v rámci STČ už druhým nebo třetím rokem, potýkali se s klasickým problémem každého vědce. Tedy, vybrat z velkého množství dat a odvedené práce to podstatné a z hlediska stanovených cílů práce to nejdůležitější, aby nedošlo k zahlcení posluchačů obrovským množstvím dat. Ačkoliv každý ze studentů vtiskl do své prezentace svůj osobitý ráz a v důsledku nervozity došlo málem i ke zničení laserového ukazovátka, kvalita všech přednášek byla opravdu vysoká. Hodnotící komise v čele s plukovníkem Danielem Junem měla nelehký úkol, a to ocenit u každého přednášejícího nejen obsah a reálný podíl práce každého studenta, ale také přípravu prezentace, její srozumitelnost, dosažení cílů, odpovědi na otázky z publika i dodržení stanoveného času. Blahopřejeme všem, kteří touto konferencí úspěšně zakončili svou letošní tvůrčí činnost.

Výsledky konference

1. místortn. Bc. Jiří KOTEK

Vztah laboratorních a klinických známek prozánětlivé systémové odpovědi po kardiochirurgických výkonech

 

2. místortm. Hana ČÁPKOVÁ

Prognostické markery u akutních leukemií a jejich využití při individualizované terapii

 

3. místortn. Vojtěch VALER Syntéza fenolických derivátů tetrapyrazinoporfyrazinů potenciálně využitelných jako pH sensory

 

 

Autor: Lenka Zárybnická, foto: Dita Zetochová​

​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa