Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Odměnou jim byly rozzářené oči dětí

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Odměnou jim byly rozzářené oči dětí

Počet shlédnutí: 400

​​​​​9.6.2016 • Ze dvou částí se skládala prezentace Univerzity obrany v rámci Medláneckého dětského dne, který se uskutečnil první víkendový den po 1. červnu, na nějž tradičně připadá Den dětí. Statické ukázky výzbroje a výstroje vojáka AČR, které nejprve probíhaly v Zámeckém parku, doplnily v odpoledních hodinách dynamické ukázky na Letišti v Brně-Medlánkách.​​​

Prezentační stan Univerzity obrany nejprve vyrostl pod jedním ze stromů v zahradě někdejšího medláneckého zámku. Brzy se kolem něj začaly v doprovodu svých rodičů rojit děti, které si pod dohledem studentů a pracovníků Univerzity obrany mohly doslova na vlastní kůži vyzkoušet, jak vzhled jejich tváře změní maskovací barvy, či potěžkat, jakou zátěží je pro vojáka ochrana v podobě balistické vesty a přílby. Své dovednosti mohly děti vyzkoušet také při střelbě z laserové pistole.

Na odpolední část dětského dne se zástupci Univerzity obrany přesunuli na medlánecké letiště. Zde se k již zmíněným aktivitám připojili členové taktické skupiny COMMANDOS, kteří předvedli některé z dovedností, jež si osvojují nad rámec svých studijních povinností. Jejich dynamická ukázka zahrnovala přesun vojenské jednotky nestabilním prostředím, změny sestav během přesunu, ukázku osvobození rukojmí v nestabilním prostředí a také prvky bojového systému boje zblízka MUSADO MCS. Ty odvážnější z přítomných dětí mohly také se studenty vojenské vysoké školy změřit své síly. „Chtěla bych vašim studentům a pracovníkům moc poděkovat za spolupráci na dětském dni. Vydařil se i díky vám. Moc se mi líbily ukázky, do kterých jste zapojili děti. Bylo to skvělé,“ zhodnotila práci příslušníků Univerzity obrany organizační referentka úřadu městské části Brno-Medlánky Ing. Klára Drápalová.


Autor: ​Viktor Sliva, foto: Marek Žižlavský​

​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa