Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Konference LETECTVO 2016

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Konference LETECTVO 2016

Počet shlédnutí: 2049

​​23.5.2016 • Katedra letectva a letecké techniky Fakulty vojenských technologií pořádala ve dnech 18. a 19. května konferenci LETECTVO 2016. Konference se koná každé dva roky a záštitu nad ní tradičně přebírá velitel Vzdušných sil AČR brigádní generál Ing. Libor Štefánik. Letošní jednání zahájil prorektor pro vnitřní řízení Univerzity obrany plukovník gšt. Ing. Miloslav Bauer, Ph.D.

Letos se konference zúčastnili zástupci velení Vzdušných sil AČR, odboru vojenského letectví Sekce dozoru a kontroly MO, Generálního štábu AČR, leteckých základen a útvarů AČR a vojenského leteckého průmyslu. Vzhledem k  tématu letošní konference, kterým byla „Příprava leteckého personálu v měnícím se mezinárodním prostředí", se 90 zúčastněných zaměřilo na nejbližší, ale také vzdálenější perspektivu rozvoje Vzdušných sil AČR, na vojenskou leteckou techniku a přípravu personálu vzdušných sil.

Účastníci se zabývali aktuálním stavem personálu ve Vzdušných silách AČR a hodnotili možnosti spolupráce s Univerzitou obrany a jejími leteckými katedrami. Tato spolupráce je přínosná pro přípravu leteckého personálu ať již v akreditované výuce, nebo ve specializovaných kurzech. V závěrečné diskuzi se účastníci konference shodli na budoucích směrech rozvoje přípravy leteckého personálu pro období nejbližších let.



Autor: Jiří Kacer, foto: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa