Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Sportovní den rektora-velitele

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Sportovní den rektora-velitele

Počet shlédnutí: 529

​13.5.2016 • Ako tank! Tak zhodnotil jeden z členů týmu Akadémie ozbrojených síl generála M. R. Štefánika z Liptovského Mikuláše průnik svého kolegy mezi obránci družstva složeného z vietnamských studentů. Útočná akce se odehrála v rámci mezinárodního utkání v malé kopané, jež bylo součástí jarního Sportovního dne rektora-velitele Univerzity obrany, který proběhl ve čtvrtek na desítce sportovišť v Brně a také v přírodě Českomoravské vrchoviny.

Při ranním zahájení rektor-velitel brigádní generál Bohuslav Přikryl poukázal na kontrast mezi deštivým počasím během obou loňských sportovních dnů a slunečním svitem, který zaplavoval studenty nastoupené mezi bloky kolejí v Kasárnách Jana Babáka. Jenže o pouhou půlhodinu později se přihnaly mraky a venkovní sportoviště chvílemi opět zkrápěl déšť. 

Humorná nadsázka hodnotící vlastní výkony i výkony protihráčů zněla často na hřišti u tělocvičny Dobrovského, kde se na umělém povrchu odehrával turnaj v nohejbalu. „No vidíte, a přitom se stačí domluvit!" ohodnotil jeden z právě nehrajících účastníků srážku dvou spoluhráčů u sítě po nezdařené souhře. Uznalé pokyvování hlavou si ze strany přihlížejících vysloužila rotmistryně Petra Dohnalová, jediná ženská účastnice turnaje a kapitánka svého týmu, když na základní čáře vybírala ostré smeče protihráčů. A tradičně ve sporných situacích nemohly chybět ani hlasy hodnotící výkon sudího: „Rozhodčí bez očí!"

Rušno bylo také v bazénu a kolem něj. Zatímco na přilehlé travnaté ploše probíhal turnaj v netradičních sportech Mölki a Kubb, do průzračné vody se postupně nořili soutěžící v klasickém i vojenském plavání. Avšak rybník, nebo v tomto případě spíše bazén, vypálil domácím plavcům vojín Tibor Holický z Liptovského Mikuláše, který dosáhl nejlepší čas na distancích 100 i 300 metrů a nejrychleji plaval také v maskáčích. Mezi ženami byla s výjimkou poslední zmíněné disciplíny nejúspěšnější svobodnice Barbora Štolková.

Kromě plavání byli hosté z partnerské vojenské školy z Liptova úspěšní také v kolektivních sportech. Turnaj ve floorbalu vyhráli a v malé kopané se až ve finále museli sklonit před výkonem domácího týmu „Stálý stav + studenti". Neobvyklou podobu měla soutěž v lezení. Její kulisou tentokrát nebyl lezecký trenažér Jakub v areálu kasáren, ale skalní útvar Dráteničky na Českomoravské vrchovině.

Do dění v rámci sportovního dne se zapojily téměř dvě stovky příslušníků stálého stavu a bezmála pětistovka studentů, pro něž byla připravena kapacita 990 míst. Nejobsazenějším kolektivním sportem byla malá kopaná, jejíhož turnaje se zúčastnilo deset mužstev. Mezi jednotlivci byl největší zájem o bowling, do královopolské Cihelny dorazilo 120 účastníků.


Ke stažení: Výsledková listina



Autor: Viktor Sliva

​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa