Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany na Brněnském Majálesu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany na Brněnském Majálesu

Počet shlédnutí: 727

​​9.5.2016 • Největší brněnský studentský open-air festival Majáles vyvrcholil 6. května 2016 na výstavišti. Letošní, již 13. ročník přilákal svojí hudební nabídkou ale i vlivem hezkého počasí na desetitisíce návštěvníků oslavujících mládí a příchod jara. Do Majálesu se opět v rámci prezentace brněnských univerzit zapojila i Univerzita obrany, která si pro návštěvníky připravila atraktivní a bohatý program ukázek ze své činnosti. 

Zájemci tak měli od 13 hodin například možnost vyzkoušet si přímo v informačním stanu Univerzity obrany modelaci bojové činnosti na taktickém simulátoru VBS2 a otestovat tak své schopnosti. Velké pozornosti se opět dostalo ukázkám boje z blízka Musado MCS, když studenti Univerzity obrany vytvořili pro diváky bojovou arénu, v níž předvedli různé techniky boje holýma rukama, ale i se zbraněmi. Návštěvníci, tak byli udiveni, k čemu všemu lze použít například polní lopatku. Své vystoupení studenti zopakovali během několika hodin ještě vícekrát a vždy byli odměněni bouřlivým potleskem.

Souběžně se zónami univerzit probíhaly koncerty kapel české hudební scény, jako jsou Rybičky 48, Slza, UDG a Voxel. Po třetí hodině na pódiích zahrály skupiny Sto Zvířat, Vypsaná Fixa, kapela Jelen, ATMO Music, Paulie Garand i Skyline. V podvečer publikum rozburácely kapely Xindl X, Wohnout, Marpo, Majk Spirit a Mandrage, v nočních hodinách stage uzavřela vystoupení Kontrafaktu, Horkýže Slíže a letošního největšího headlinera, kapely Kryštof.

Večerního vyhlášení krále Majálesu na hlavním pódiu se vedle primátora města Brna Petra Vokřála zúčastnil také děkan Fakulty vojenského leadershipu UO plukovník gšt. Vladan Holcner. 



Autor: Roman Hanzlík 

​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa