Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Smlouva o spolupráci mezi Univerzitou obrany a společností RETIA

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Smlouva o spolupráci mezi Univerzitou obrany a společností RETIA

Počet shlédnutí: 1085

​​21.4.2016 • Rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl a generální ředitel akciové společnosti RETIA Petr Novák podepsali smlouvu, která má na vyšší úroveň pozvednout dosavadní spolupráci, jež se na straně UO týká především Katedry systémů protivzdušné obrany.

RETIA se dlouhodobě řadí k předním českým společnostem v oblasti vojenských a bezpečnostních aplikací elektroniky a elektromechaniky. Může se pochlubit řadou zakázek realizovaných nejen pro významné domácí zákazníky, ale také pro zákazníky z více jak 40 zemí světa. Pro tento účel disponuje rozsáhlým výrobním a vývojovým zázemím.

„Dnešní podpis smlouvy není začátek naší spolupráce, ta již probíhá na expertní úrovni, my ji však chceme posunout na kvalitativně vyšší úroveň," uvedl před podpisem dokumentu generál Přikryl. Dosavadní společná výzkumná činnost se zaměřovala na systémy protivzdušné obrany, především pak v oblasti velení a řízení.    


Cílem spolupráce je přispět ke zvýšení úrovně vědeckého, výzkumného a vývojového potenciálu a technického rozvoje obou smluvních stran a současně ke zvyšování odborné úrovně studentů a zaměstnanců. Univerzita obrany k tomuto účelu přispěje realizací speciálních teoretických výpočtů, simulací, modelování a analýz při řešení projektů základního a aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje a dále pak poskytováním vybraných výsledků vědecké, výzkumné a inovační činnosti svých akademických pracovníků a také výsledků závěrečných prací studentů k ověření komerčního využití v podmínkách společnosti RETIA.  Ta se pak mimo jiné zavázala k zajišťování exkurzí a odborných stáží ve své konstrukční kanceláři, zkušební laboratoři a ve výrobním zařízení. Společnost také své pracovníky zapojí jako vedoucí bakalářských a diplomových prací studentů UO.


Autor: Viktor Sliva, foto autor a Miroslav Krátký

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa