Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Mezinárodní den zdraví

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Mezinárodní den zdraví

Počet shlédnutí: 368

​​15.4.2016 • „Zdravověda dnes a kdysi" se stala tématem zábavného odpoledne pro děti v Knihovně města Hradce Králové, v rámci kterého ukázali studenti Fakulty vojenského zdravotnictví malým návštěvníkům, jak vypadá zdravotnická první pomoc z rukou vojáka.

U příležitosti Mezinárodního dne zdraví a současně sedmistého výročí narození panovníka Karla IV. si mohly děti samy vyzkoušet nasazení škrtidla a tlakového obvazu, masáž srdce i transport raněného. 


„Vážený pane děkane,

rádi bychom Vaší cestou předali poděkování a pochvalu Vašim studentům. Svobodnice Tereza Kolářová, desátník Josef Klečatský, desátnice Kateřina Jersáková a desátnice Tereza Bastlová pod vedením nadporučíka Mgr. Tomáše Kučery se dne 7. 4. 2016 účastnili akce pro veřejnost „Zdravověda dnes a kdysi" konané v Knihovně města Hradce Králové. Všichni výše zmínění se ve svém volném čase podíleli na úspěšném průběhu akce, byli výborně připraveni a velmi profesionálně reprezentovali svou alma mater i vojensko-lékařské umění. Byli nám, jako pořádající organizaci, vynikajícími partnery a přispěli nejen k rozšíření povědomí o zdravovědě, ale i k mnohým úsměvům zejména dětských návštěvníků akce. Velmi tímto děkujeme a budeme se těšit v budoucnu na případné spolupráce.

S pozdravem a přáním krásného dne,

Zdenka Hochmanová (dětské oddělení Knihovna města Hradce Králové)"
 

Autor: Lenka Zárybnická, foto: Knihovna města Hradce Králové

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa