Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Nezapomenutelný Erasmus+ v Brně

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Nezapomenutelný Erasmus+ v Brně

Počet shlédnutí: 583

​​12.4.2016 • Účast v programu Erasmus+ je jedinečná a neopakovatelná zkušenost. Mobilita studentů dává skvělou příležitost k prozkoumání jiných evropských zemí a je jako oáza a spása z monotónního studentského života. 

V průběhu akademického roku 2015/2016 jsme já a můj kolega Georgi Georgiev byli vysláni na Erasmus+ studentskou stáž na Univerzitě obrany v Brně. Během našeho pobytu jsme se při studiu a získávání nových dovedností byli schopni zdokonalovat a zlepšovat v cizím jazyce, srovnávat vzdělávací systém mezi Bulharskem a Českou republikou, jakož i komunikovat se studenty z jiných zemí a kultur.

Oba jsme byli velmi spokojeni s pohostinností a laskavostí hostitelské instituce a také její pomoci snadněji se adaptovat na nové prostředí.  Metody přístupné pro studium dostupnost k učebnicím a informacím na nás udělaly dobrý dojem.

Georgi a já jsme měli možnost pracovat s moderním vybavením a technikou odlišnou od naší - na Univerzitě ve Veliko Tarnovo v Bulharsku. Chtěli bychom touto cestou poděkovat doc. RNDr. Šárce Mayerové, Ph.D. a doc. Ing. Marii Richterové, Ph.D. za jejich podporu a pomoc zvyknout si na nové sociální prostředí, získat nové poznatky a rozvíjet své schopnosti při práci s programem MATLAB, které v budoucnu jistě využijeme.

Mému kolegovi i mě se podařilo spojit příjemné s užitečným. Ve svém volném čase jsme měli příležitost seznámit se s dějinami a způsobem života českých lidí a prohlédnout si impozantní historii a kulturní dědictví​ v Brně i v Praze. 

Nyní jsme si jistější našimi schopnostmi v oboru, který studujeme i v práci s lidmi různých národností a kultur.

Já i Georgi přejeme všem, aby využili Erasmus+ program, protože rozhodně stojí za zkušenost.


 
Autor: Rotná Iva Mihaylova​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa