Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Konference univerzitních odborářů

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Konference univerzitních odborářů

Počet shlédnutí: 238

23.3.2016 • Ve čtvrtek 17. března se na Klubu Univerzity obrany uskutečnila konference volených delegátů Základní organizace Českomoravského odborového svazu civilních zaměstnanců armády na Univerzitě obrany (ZO ČMOSA na UO). Této konference se zúčastnila téměř čtyřicítka delegátů zvolených v jednotlivých odborových úsecích ZO ČMOSA na UO podle zásady poměrného zastoupení. Kromě toho byli na konferenci přítomni také dva pozvaní hosté - předsedkyně ČMOSA Ing. Jitka Šebková a rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál prof. Ing. Bohuslav Přikryl, Ph.D.

Na konferenci volených delegátů byly projednány zprávy o činnosti orgánů základní organizace, materiály nezbytné pro zajištění hospodářského chodu základní organizace (od vyhodnocení finančního hospodaření za rok 2015 až po rozpočtový výhled do roku 2021), zpráva o průběhu kolektivního vyjednávání ohledně uzavření nové útvarové kolektivní smlouvy a byli zvoleni delegáti na VII. sjezd ČMOSA konaný v měsíci prosinci 2016. 

Rektor-velitel Univerzity obrany ve svém vystoupení deklaroval ochotu zaměstnavatele jednat s odborovou organizací o všech oblastech činnosti Univerzity obrany, včetně dalšího jednání vedoucího k uzavření nové útvarové kolektivní smlouvy, představil základní pilíře svého programu připraveného pro volby kandidáta na rektora na funkční období 2016 až 2020 a nabídl odborářům osobní účast na jednání, na kterém by seznámil členy odborové organizace s přístupy managementu UO k řešení úkolů, které Univerzity obrany bude plnit v nadcházejícím období. Předsedkyně ČMOSA informovala účastníky konference volených delegátů o požadavcích, které budou zástupci ČMOSA předkládat při jednání s vrcholnými funkcionáři resortu obrany ohledně připravovaného 8. doplňku rezortní kolektivní smlouvy, o výsledcích předchozích jednání ČMOSA týkajících se zaměstnanců rezortu obrany a o dalších připravovaných odborářských aktivitách.

V několika předložených materiálech a vystoupeních byla konstatována potřeba a nezbytnost konkrétní angažovanosti každého odboráře k udržení a rozšiřování členské základny a k sebevědomé deklaraci činnosti odborové organizace zaměřené na prosazování zájmů všech občanských zaměstnanců Univerzity obrany. Přítomní delegáti v závěru konference pak dali závodnímu výboru ZO ČMOSA na UO silný mandát k jednání s rektorem-velitelem Univerzity obrany za účelem uzavření nové vyvážené, komplexní a funkční útvarové kolektivní smlouvy.



Autor: Zdeněk Flasar

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa