Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřena registrace na 2. ročník mezinárodní konference Defence and Strategy

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Otevřena registrace na 2. ročník mezinárodní konference Defence and Strategy

Počet shlédnutí: 149

​22.3.2016 • V Brně se po roce opět sejdou bezpečnostní experti z regionu střední Evropy. Centrum bezpečnostních a vojenskostrategických studií (CBVSS) Univerzity obrany totiž ve dnech 13. až 14. června pořádá druhý ročník mezinárodní konference Defence and Strategy – from Wales to Warsaw and beyond. Oproti tomu předchozímu přinese jednu důležitou změnu, zároveň ale zachová osvědčenou tematickou strukturu z minulého roku.

Avizovanou změnou je nový partner, se kterým CBVSS na organizaci konference spolupracuje. Stal se jím Vojenský výzkumný ústav s.p. Díky jeho přispění tak bude možné akci ještě zatraktivnit. Co se týče programu a jeho rozvržení, drželi se organizátoři osvědčeného modelu. Tematicky tedy bude konference rozdělena na tři syndikáty, přičemž první z nich se bude věnovat bezpečnostní politice a probíhajícím změnám bezpečnostního prostředí. Druhý syndikát je zaměřen na problematiku vojenského plánování, tématem třetího je pak vojenské vzdělávání.


Událost zahájí plenární zasedání, na němž zazní hlavní myšlenky a teze, kterými se budou účastníci zabývat v jednotlivých syndikátech. Do nich mají zájemci možnost se dle svého zájmu či profesního zaměření přihlásit. Tento model se už minulý rok setkal s velmi dobrými ohlasy. Závěrečná fáze konference pak proběhne opět při společném setkání, kdy moderátoři jednotlivých syndikátů přednesou závěrečný výstup jejich jednání.

Na konferenci je očekávána hojná mezinárodní účast. Minulý rok ji navštívili odborníci z Maďarska, Slovenska, Rakouska a Chorvatska. Důležitým tématem, které je zahrnuto také ve sloganu letošního ročníku, je totiž vyhodnocování plnění závazků NATO před chystaným summitem ve Varšavě, jenž se bude konat jen o několik dní později. Brněnská konference tak nabídne účastníkům unikátní příležitost prohloubit jejich znalosti a sdílet s názory v otázkách zajišťování obrany státu se svými zahraničními kolegy.

V případě zájmu je třeba se na událost přihlásit pomocí internetového formuláře, který se nachází na webových stránkách konference. Na těch je také možné získat další doplňující a podrobnější informace.



Autor: CBVSS

​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa