Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Termín pro podání přihlášky ke studiu na Univerzitě obrany vyprší poslední březnový den

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Termín pro podání přihlášky ke studiu na Univerzitě obrany vyprší poslední březnový den

Počet shlédnutí: 714

​22.3.2016 • Zájemci, kteří uvažují o studiu na některé ze dvou brněnských fakult Univerzity obrany, mají možnost podat přihlášku ještě do konce března, a připojit se tím ke stovkám svých vrstevníků, kteří tak již učinili prostřednictvím webových stránek vojenské vysoké školy nebo během dnů otevřených dveří, jež se konaly v uplynulých měsících.

Mnozí z uchazečů také využili letošní novinku - přípravné kurzy, zaměřené na anglický jazyk, tělesnou přípravu, studijní předpoklady (součást přijímací zkoušky na Fakultu vojenského leadershipu) či matematiku (Fakulta vojenských technologií) a mnozí navštívili nově zavedené informační schůzky na rekrutačních pracovištích AČR při Krajských vojenských velitelstvích v Plzni, Ústí nad Labem a Pardubicích.

Z rozhovorů s účastníky uvedených akcí vyplývá, že vysokoškolská příprava na povolání profesionálního vojáka přitahuje zájemce hned z několika důvodů. Zmiňována bývá především jistota zaměstnání a odpovídající platové ohodnocení v Armádě České republiky. Ostatně plat ve výši 10 300 korun pobírají studenti na škole během všech dvanácti měsíců akademického roku. Dalšími výhodami jsou ubytování, vystrojení, učebnice a skripta zdarma či celodenní stravování za příznivé ceny a také výuka nejprve anglického a od 6. semestru i druhého cizího jazyka. 

K důvodům, proč se stát studentem Univerzity obrany, přibyl nedávno i žebříček kvality vysokých škol sestavený časopisem Týden, ve kterém Fakulta vojenského leadershipu zvítězila v kategorii Právo a bezpečnost a její sesterská hradecká Fakulta vojenského zdravotnictví uspěla stejným způsobem ve svém oboru.



Autor: Viktor Sliva​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa