Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Probíhá česká část mezinárodního logistického cvičení FOURLOG 2016

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Probíhá česká část mezinárodního logistického cvičení FOURLOG 2016

Počet shlédnutí: 355

​10.3.2016 • V týdnu od 8. do 12. března se koná závěrečná část mezinárodního logistického cvičení FOURLOG 2016, jehož hostitelem je Univerzita obrany. Jedná se o společné cvičení vybraných účastníků vojenských vysokých škol České republiky, Maďarska, Rakouska a Srbska. Univerzita obrany vyslala na cvičení celý třetí ročník studentů bakalářského studia modulu Logistika patřící svým zaměřením pod studijní obor Ekonomika obrany státu a Katedru logistiky Fakulty vojenského leadershipu.

První fáze cvičení proběhla v Rakousku a jejím cílem bylo demonstrovat studentům rozvinování národních podpůrných prvků (NSE), především vytvoření zásobovacích míst pro pohonné hmoty a maziva, proviant a munici. Druhá část cvičení se uskutečnila v Maďarsku a byla zaměřena zejména na přípravu logistického průzkumu, vlastní průzkum, zpracování hodnotících zpráv, implementaci získaných dat do informačního systému, plánování přesunů a přeprav. 

Na obě předchozí části výcviku nyní na jižní Moravě navazuje závěrečná část cvičení, v jejímž rámci dvě skupiny provedly rekognoskaci určených prostorů pro rozmístění jednotek logistiky ve Vojenském újezdu Březina a v okolí obcí Bukovina a Bukovinka. Třetí skupina nacvičovala rozvinování prostředků roty logistiky na virtuálním simulátoru v jedné z učeben Univerzity obrany.

„Studenti zde mají možnost získat představu o rozmístění až 80 vozidel, což v reálných podmínkách není z kapacitních a ekonomických důvodů možné," vysvětluje náplň cvičení na simulátoru podplukovník Václav Zajíček z Katedry logistiky. Účastníci cvičení připravili návrh logistické operace, při níž je třeba zohlednit celou řadu podstatných faktorů ovlivňujících konečný výsledek.
 

Autor: Viktor Sliva

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa