Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany uspěla v žebříčku vysokých škol

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany uspěla v žebříčku vysokých škol

Počet shlédnutí: 354

​​9.3.2016 • Fakulta vojenského leadershipu a Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany zvítězily ve svých kategoriích v žebříčku nejlepších vysokých škol, který sestavil prestižní časopis Týden. Ten rozdělil vzdělávací instituce do kategorií podle jednotlivých vědních disciplín a hodnotil je na základě vybraných kritérií (například poměr mezi přihlášenými a přijatými uchazeči, vzdělání akademických pracovníků, poměr mezi počtem studentů a vyučujících atd.).

Ve velké konkurenci v oboru zdravotnictví (všechny fakulty byly hodnoceny nadprůměrně) obsadila první místo Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové, která tak potvrdila status elitní školy se vším, co k tomu patří. Jak dále uvádí časopis Týden, o tamní studium má zájem velké množství lidí, přesto fakulta nepodléhá tlaku na zvýšení kapacity a zůstává výběrová. Fakulta nemá problémy s výukou, vykazuje mnoho vědeckých výstupů. Další příčky obsadily pražské lékařské fakulty Univerzity Karlovy.


Univerzita obrany spadající pod Ministerstvo obrany České republiky uspěla i v další kategorii, do níž byly zařazeny školy zabývající se obory právo a bezpečnost. Vítěznou Fakultu vojenského leadershipu následovaly právnické fakulty v Brně a Praze.  

Časopis Týden svůj žebříček zveřejnil v souvislosti s blížící se uzávěrkou přihlášek ke studiu. Zatímco na hradecké Fakultě vojenského zdravotnictví již termín vypršel, na obou brněnských fakultách Univerzity obrany jsou přihlášky přijímány do 31. března.


Odkaz (článek na webu tyden.cz):

Kde studovat. Žebříček nejlepších vysokých škol v Česku​

 

 
Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa