Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Brána ke studiu na Univerzitě obrany je otevřená do konce března

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Brána ke studiu na Univerzitě obrany je otevřená do konce března

Počet shlédnutí: 455

​​10.2.2016 • Netradičně již potřetí v jednom akademickém roce se ve středu konal den otevřených dveří na brněnských fakultách Univerzity obrany. Nástupovou plochu, výukové prostory a výzkumné laboratoře zaplnily desítky zájemců o podrobnější informace o studiu na jediné vojenské vysoké škole v České republice.

Poslední den otevřených dveří na brněnských fakultách Univerzity obrany v tomto akademickém roce poznamenal drobný, ale vytrvalý déšť. „My toto počasí vítáme, protože za sluníčka se dokáže prezentovat každý," uvedl s odkazem na tvrdou přípravu členů skupiny Commandos docent Zdeněk Flasar, který moderoval dynamickou ukázku činnosti této zájmové skupiny studentů na nástupové ploše v areálu kasáren Šumavská, kde se také odehrála ukázka boje zblízka. Po skončení akčních ukázek, prohlídce vystavených ručních zbraní, ženijní, dělostřelecké, kolové a pásové techniky se návštěvníci dne otevřených dveří rozešli do velkokapacitních učeben, kde probíhaly prezentace obou brněnských fakult.

Na přednášku Fakulty vojenského leadershipu směřoval spolu s jinými i Jan Pitra z České Třebové, student 4. ročníku střední školy se zaměřením na informatiku. Tomuto oboru se však dále věnovat nechce. „Mám raději sport a pohyb, než sedět celý den u počítače" říká mladý muž na otázku, proč uvažuje o vojenském povolání.

V protější učebně navštívil přednášku Fakulty vojenských technologií Jiří Šafář z Mohelnice, který krátce předtím podal přihlášku ke studiu a zahájil úkony nutné k nástupu do služebního poměru vojáka z povolání s pracovníky Rekrutačního střediska Morava. Jeho cílem je věnovat se zbraním a munici, s nimiž se setkává jako příznivec reenactingu se zaměřením na námořní pěchotu. „Chci být zaměstnán jako voják, je to atraktivní práce a baví mně pomáhat druhým," uvádí student mohelnické Střední školy technické a zemědělské důvody zájmu o studium na vojenské vysoké škole.

Série dnů otevřených dveří na brněnských fakultách Univerzity obrany skončila. V Plzni, Ústí nad Labem a Pardubiccích však na rekrutačních pracovištích AČR při Krajských vojenských velitelstvích proběhnou pro případné další zájemce informační schůzky, jejichž termíny budou zveřejněny na internetových stránkách UO. O víkendu 12. a 13. března se zájemci o studium mohou zúčastnit posledního brněnského běhu přípravných kurzů, zaměřených na anglický jazyk, tělesnou přípravu, studijní předpoklady (FVL) či matematiku (FVT). Obdobný kurz je připravován v Praze a jeho termín bude rovněž dostupný na webu UO. Přihlášky ke studiu je možné podávat do 31. března, na sesterské Fakultě vojenského zdravotnictví v Hradci Králové jsou přihlášky přijímány do 29. února.


Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa