Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zahájení Kurzu pro vyšší důstojníky

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Zahájení Kurzu pro vyšší důstojníky

Počet shlédnutí: 407

​9.2.2016 • V pondělí 8. února bylo ve výukových prostorách Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií Univerzity obrany slavnostně zahájeno studium posluchačů Kurzu pro vyšší důstojníky. Jde o další běh pětiměsíčního prezenčního kurzu, který je vyučován v rámci programů celoživotního vzdělávání důstojníků Armády České republiky.

Kurzu se na základě nového konceptu kariérové přípravy důstojníků AČR účastní celkem 24 posluchačů s předpoklady pro zastávání velitelských a štábních funkcí se stanovenou hodností major a podplukovník. Výuka je zaměřena na bezpečnostní a obrannou politiku, obranné plánování, leadership a vojenské umění.

„V kurzu se nebudou prohlubovat vaše odborné znalosti, ale bude se formovat vaše myšlení a schopnost řešit problémy," uvedl ve svém úvodním vystoupení rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl, který také připomněl výsledky předchozího kurzu: „Ten pro vás bude do značné míry výzvou, protože je označován za jeden z nejlepších v posledním období."   

Součástí ceremoniálu byla také diskuse, v níž se účastníci zajímali o průběh kurzu a jeho zakončení. Ředitel Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií brigádní generál v záloze František Mičánek zdůraznil, že jednou z významných součástí kurzu je kromě vlastního studia, jehož výsledkem by měla mimo jiné být i schopnost vidět věci v souvislostech, také vzájemné předávání znalostí a zkušeností mezi jeho jednotlivými účastníky.
 

Autor: Viktor Sliva​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa