Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Příležitost pro středoškoláky – den otevřených dveří Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Příležitost pro středoškoláky – den otevřených dveří Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 305

​​8.2.2016 • Chystáte se podat přihlášku na vysokou školu? Nevybírejte jen podle toho, co najdete na internetu nebo co vám řeknou známí. Zajděte se na univerzitu, která vás zaujala, podívat osobně.  Uvidíte, jak vypadají učebny a laboratoře, seznámíte se se studenty a některými učiteli a můžete se jich zeptat na vše, co vás zajímá ohledně přijímaček, studia, života na škole a uplatnění absolventů. Tuto příležitost nyní středoškolákům nabízí Univerzita obrany, která ve středu 10. února pořádá další den otevřených dveří pro potencionální zájemce o studium.

Kasárenská brána v ulici Šumavská 2 bude pro návštěvníky otevřená již od 8.30 hodin, kdy v areálu začínají ukázky pozemní pásové a kolové techniky, ručních zbraní, dělostřelecké a ženijní techniky Armády ČR. K vyzkoušení bude i střelba na laserovém střeleckém trenažéru. Následovat budou dynamické ukázky boje zblízka MUSADO MCS či taktického výcviku skupiny COMMANDOS v podání studentů univerzity. S nimi je také možné debatovat o všem možném, vysokoškolském studiu, životě na škole, vojenském výcviku, finančním zabezpečení a podobně. 

Přednášky o nabídce studia na brněnských fakultách Univerzity obrany začínají v 10.00 hodin ve velkokapacitních posluchárnách 5A a 5B. Středoškoláci, kteří se rozhodnou pro vojenské studium na Univerzitě obrany, si mohou hned přímo na místě podat přihlášku ke studiu a s příslušníky Rekrutačního střediska Morava zahájit úkony nutné k povolání do služebního poměru vojáka z povolání. Návštěvníci dne otevřených dveří UO se mohou těšit nejen na kompletní informační servis, ale také na ukázky moderních laboratoří na Fakultě vojenských technologií.

Univerzita obrany nabízí středoškolákům možnost jak vojenského, tak i civilního studia. V rámci vojenského studia jsou od roku 2014 prioritní pětileté a šestileté magisterské studijní programy zaměřené na přípravu důstojníků Armády ČR – velitelů jednotek, technických odborníků, lékařů a zdravotnických specialistů. 

Vojenské studium na Univerzitě obrany přináší mladým lidem řadu výhod. Vedle získání kvalitního vysokoškolského vzdělání mohou studovat obory, které se nedají absolvovat na civilních vysokých školách. Studenti mají přístup ke špičkovým technologiím, zdokonalí se v angličtině, zlepší si fyzickou zdatnost, již během studia pobírají pravidelný měsíční plat, je jim poskytováno bezplatné ubytování, stipendia a mají jistotu budoucího zaměstnání v kariéře důstojníka Armády ČR.

Absolventi studia na Fakultě vojenského leadershipu nastupují do armády na funkce velitelů průzkumných, dělostřeleckých, ženijních a chemických jednotek či vševojskových velitelů, nebo působí u jednotek jako personalisté, finančáci a logistici. Absolventi Fakulty vojenských technologií nacházejí uplatnění na velitelsko-technických funkcích v oblasti používání a provozu vojenské pozemní a letecké techniky, zbraní a zbraňových systémů, radiolokace, komunikačních a informačních systémů, ženijních technologií, vojenské geografie a meteorologie, řízení letového provozu nebo jako vojenští piloti.
 

Autor: Pavel Pazdera, foto: archiv UO

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa